Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 169 (8086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La mila statului

După ce Guvernul nu i-a decontat nici un leu pentru refugiați, Primăria Siret s-a trezit și cu conturile blocate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte din conturile Primăriei Siret au fost blocate deoarece administrația locală nu a avut banii necesari să achite ratele la creditul pentru programul „Utilități și mediu”. Este vorba despre suma de 340.120 de lei, despre care primarul din Siret, Adrian Popoiu, spune că era prevăzută în bugetul de stat pentru 2022 și ar fi trebuit să o primească de la Guvern. Banii n-au venit nici până acum, dar chiar și în aceste condiții administrația locală ar fi putut plăti și nu ar fi ajuns în situația blocării conturilor, dacă Guvernul ar fi decontat măcar cheltuielile făcute de Primăria Siret în gestionarea crizei refugiaților. Racordarea la electricitate și curentul electric consumat la corturile amenjate la frontiera de la Siret, curățenia, vidanjarea, apa, încălzirea etc. au costat Primăria Siret aproape 100.000 de euro, o sumă imensă pentru bugetul orașului. Plata facturilor la utilități pentru cazarea refugiaților din Ucraina în bune condiții reprezintă circa 70% din sumă.

Nenumăratele demersuri făcute de primar la Guvern pentru a primi banii nu au avut nici un rezultat, așa că s-a ajuns în situația blocării conturilor, de mai bine de o săptămână. Asta duce la blocarea unor proiecte a căror finanțare este asigurată din credite, neplata firmelor care lucrează și implicit retragerea muncitorilor de pe șantiere. „Frustrarea mea este imensă. Autoritățile județene s-au implicat foarte mult să ne sprijine, și prefectul și președintele Consiliului Județean și șeful ISU, toată lumea, dar rezolvarea problemei nu ține de ei, ci de Guvern. Sunt supărat și dezamăgit, răspunsul guvernanților este dezamăgitor. Să nu mai văd unul pe-aici, să nu mai vină nimeni să ne mulțumească pentru nimic.  Cu mulțumiri nu putem plăti facturile. I-am ajutat pe refugiați din empatie, eforturile noastre au fost incomensurabile și am făcut tot ce ține de noi pentru a-i susține pe acești oameni, dar de la București nu te respectă nimeni pentru nimic”, a declarat primarul Popoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După ce Guvernul nu i-a decontat nici un leu pentru refugiați, Primăria Siret s-a trezit și cu conturile blocate.
 Vizualizări articol: 1498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
După ce Guvernul nu i-a decontat nici un leu pentru refugiați, Primăria Siret s-a trezit și cu conturile blocate4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei