Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 169 (8086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rușinos

Profesori cu peste 20 de ani la catedră, notați cu 2 și 3 la examenul de titularizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai bine de 20 de ani petrecuți în fața elevilor, mai multe cadre didactice din județ au ratat examenul de titularizare din acest an, unde au obținut calificative rușinoase.

Experiența bogată la catedră nu s-a reflectat și în notele obținute la examenul care le-ar fi permis să se angajeze pe un post didactic pe o perioadă nedeterminată.

Cu o vechime de 25 de ani la catedră, un candidat din Ulma, care își dorește un post stabil în învățământul primar, a obținut 2,70 la titularizare.

Nici pentru o candidată din Sf. Ilie anii de la clasă nu s-au reflectat în calificativul obținut la examen. Are 21 de ani în învățământ și nota 2,60 la testarea de săptămâna trecută. Tot în învățământul primar predă și aceasta.

Lista rușinoasă, cu exemple destul de multe, din păcate, continuă cu o candidată din Slatina, tot din învățământul primar, cu 3,75 la titularizare, dar cu mulți ani la catedră, 21 mai exact. Deși inspecțiile la clasă i-au adus note mari, peste 8, proba scrisă a prins-o total nepregătită și nu va avea un post titularizabil de învățător.

De 21 de ani în învățământ, o candidată din Fântânele care a vizat un post titularizabil tot la clasele primare a obținut la examenul scris nota 4,20, încă o dovadă că anii mulți la catedră nu sunt garanția unor note bune la examinările scrise.

Desigur lista exemplelor este lungă. Mai avem un candidat din Preutești, de la disciplina sport, cu 14 ani în școală, cu rușinosul 1,45, un altul de la psihopedagogie specială, din Frasin, cu 16 ani în învățământ, cu 3,55 la titularizare, un alt candidat din Gura Humorului, de la Religie, cu 14 ani experiență și 2,80 la examen și așa mai departe.

 

Cum s-au descurcat ceilalți candidați

La Suceava, 760 de candidaţi care aspiră la o carieră didactică au susţinut, săptămâna trecută, examenul de titularizare în învăţământ.

52,7% dintre cei care au dat testarea au luat peste 7, nota minimă pentru a ocupa un post ca titular.

155 dintre cei care au susținut proba au primit calificative între 1,99 și 4,99, 244 au note din intervalul 5 – 6,99, iar 358 au medii între 7 – 9,99. Trei dintre cei examinați au nota 10.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate în data de 27 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție. 

 

152 de contestații la examenul de titularizare

152 dintre candidații suceveni care au susținut concursul pentru ocuparea posturilor din învățământ au cerut reevaluarea tezelor, din totalul de 760 candidați care au predat lucrări.

Cele mai multe contestaţii s-au înregistrat în rândul celor care au concurat pentru un post titularizabil la limba și literatura română - 25 de contestații.
23 de contestații au fost depuse de cei care au susținut examenul pentru un post de titular la educație fizică și sport.
19 dintre cei care au cerut reevaluarea tezelor au dat examen pentru un post în învățământul primar, iar 15 contestații au fost înregistrate la învățământul preșcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori cu peste 20 de ani la catedră, notați cu 2 și 3 la examenul de titularizare.
 Vizualizări articol: 3531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Profesori cu peste 20 de ani la catedră, notați cu 2 și 3 la examenul de titularizare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei