Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 169 (8086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Premierea elevilor care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia 2022 a Programului „Zilele Municipiului Fălticeni” a inclus, pentru al nouălea an consecutiv, premierea elevilor, o modalitate de recunoaştere a valorilor, de recompensare şi de motivare. Un număr de 250 de elevi din municipiu care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare şi Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, cadrele didactice care i-au pregătit pentru obţinerea acestor performanţe și elevii care au obţinut medii peste 9,50 la Evaluare Naţională şi Bacalaureat, în anul şcolar 2021 - 2022, au fost premiaţi de Primăria şi Consiliul Local, în seara zilei de 19 iulie, la Amfiteatrul din Parcul de Agrement „Nada Florilor”.

Ceremonia de premiere a avut loc în prezenţa conducerii primăriei, a consilierilor locali, dar şi a familiilor, colegilor şi prietenilor elevilor premiaţi. În total au fost acordate diplome şi premii pentru 120 de elevi cu rezultate la olimpiadele judeţene şi naţionale, pentru 17 elevi cu medii de peste 9,50 la Evaluarea Naţională, pentru 34 elevi cu medii de peste 9,50 la examenul de Bacalaureat. Au fost premiaţi şi cei doi elevi care au obţinut nota 10 la cele două examene, respectiv Daria Purdilă, de la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”– media 10 la Evaluarea Naţională şi Simina Teodora Buculei, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” – media 10 la Bacalaureat, şi un număr de 78 de profesori care i-au îndrumat pe elevii fălticeneni spre performanţe şcolare.

 

Recunoştinţa faţă de rezultatele excepţionale obţinute de elevii din Fălticeni

În deschiderea evenimentului, primarul Cătălin Coman a precizat că prin această premiere îşi exprimă recunoştinţa faţă de rezultatele excepţionale obţinute de elevii din Fălticeni, atât la concursurile şcolare naţionale, cât şi la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

„Vreau să vă mulţumesc în numele comunităţii locale, să vă spun că suntem mândri de voi, să vă spun că vrem şi vă dorim tot ceea ce este mai bun în activitatea voastră de acum înainte, atât pentru cei care trec într-o clasă superioară, cât şi pentru cei care părăsesc liceul şi se vor îndrepta către facultăţi, către instituţiile de învăţământ superior.

Tinerii reprezintă resursa cea mai importantă pe care o are municipiul Fălticeni şi ei trebuie să ştie că municipiul Fălticeni îi apreciază şi că ne bazăm pe ei în viitor, iar după terminarea facultăţii îi aşteptăm acasă.

Vreau să îi asigur pe elevii cu rezultate bune la învăţătură că se bucură de preţuirea administraţiei publice locale şi a Consiliului Local, motiv pentru care şi anul acesta organizăm un eveniment festiv dedicat celor mai buni elevi fălticeneni, care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare”, a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Edilul fălticenean i-a felicitat şi pe profesorii care au contribuit la rezultatele obţinute de elevii premiaţi în cadrul acestui eveniment.

 

Autorităţile locale investesc în unităţile de învăţământ

În numele cadrelor didactice, directorul Şcolii „Ion Ciurea”, prof. Marius Pintilii, a precizat  că nu numai rezultatele la olimpiade sunt răsplătite, autorităţile locale investind sume importante şi în unităţile de învăţământ.

 „Nu mai este o noutate faptul că educaţia reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale din Fălticeni. Ca în fiecare an, de Zilele Municipiului Fălticeni se organizează această festivitate de premiere şi considerăm că este un eveniment aparte, cu o însemnătate importantă, pentru că în felul acesta recunoaştem meritele copiilor şi ale cadrelor didactice îndrumătoare. Numărul destul de mare al elevilor şi al profesorilor demonstrează faptul că în şcolile din Fălticeni se învaţă şi se învaţă bine. Şi performanţa merită şi trebuie răsplătită şi încurajată. După cum ştim, nu numai rezultatele la olimpiade sunt răsplătite, autorităţile locale investind foarte mult şi în şcolile noastre, în modernizarea, dotarea şi dezvoltarea lor. Absolut toate unităţile de învăţământ din Fălticeni, zic eu, au cele mai bune condiţii pentru studii şi asta se vede. Sperăm la o foarte bună colaborare în continuare cu domnul primar şi mulţumim pentru sprijin tuturor părinţilor şi cadrelor didactice. Felicitări tuturor”, a spus prof. Marius Pintilii.

Valoarea totală a premiilor oferite de municipalitate anul acesta a fost de 65.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierea elevilor care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Premierea elevilor care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei