Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 169 (8086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Comemorare

Cinci ani de zile de când polițistul Sorin Vezeteu a fost ucis pe peronul Gării Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte din colegii de la Serviciul Județean al Poliției Transporturi, prietenii și familia nu l-au uitat pe Sorin Vezeteu, polițistul care a fost victimă, exact acum cinci ani, uneia dintre cele mai odioase crime care a avut loc în Suceava și nu numai.

Pe 20 iulie 2017, Sorin Vezeteu a fost ucis cu peste 40 de lovituri de cuțit de un individ care nici măcar nu a avut ceva personal cu el, ci a avut nebunia de a ucide un polițist.

Sorin Vezeteu a fost comemorat ca în fiecare an la mormântul de la Dumbrăveni, iar pe peronul gării, în fața postului de poliție, la câțiva metri de locul în care a fost ucis, ard în continuare lumânări, iar o coroană proaspătă aduce ”Veșnică recunoștință” din partea SNPPC România.

Copiii lui Sorin au acum 12, respectiv 10 ani. Când tatăl le-a fost ucis fata avea 7 ani, iar băiatul 5 ani. Suficient cât să trăiască drama vieții, mai ales fata, care era destul de mare și a înțeles aproape totul.

Soția lui Sorin Vezeteu lucrează ca agent de poliție, la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, în baza ”Statutului Polițistului”, care prevede acest drept pentru situații dramatice precum cele prin care trece familia Vezeteu.

 

O seară pe care mulți nu o vor uita vreodată

În seara zilei de 20 iulie 2017, în timp ce era de serviciu la Postul de Poliție din Gara Burdujeni, polițistul a fost atacat din spate de Ioan Beșa, în vârstă de 23 de ani, un individ eliberat recent din detenție în Spania și care, întors acasă, hoinărea prin zona gării, locuind în mașină. Ioan Beșa își făcuse un scop în viață, și anume de a ucide un polițist, pentru a se răzbuna pentru că a fost închis în Spania. 

Atacul a fost pe cât de mișelesc, pe atât de sălbatic. Polițistul a fost înjunghiat mai întâi în zona gâtului, din spate, încasând în total în jur de 40 de lovituri de cuțit, în ciuda încercărilor sale de a se apăra și de a pulveriza spre atacator spray iritant lacrimogen. Agresiunea s-a petrecut pe durata a 50 de secunde, după care un martor a intervenit hotărât și l-a lovit pe Beșa. Din păcate, a fost prea târziu.

Prins, arestat și trimis în judecată (pentru ultraj la infracțiunea de omor calificat, risca până la 37 de ani de închisoare sau detenție pe viață). În timp ce se afla singur într-o celulă a penitenciarului, fiind în perioada de carantină, Ioan Beșa a fost găsit spânzurat, la apelul de seară. Ioan Beșa s-a sinucis cu o sfoară improvizată, pe care și-a petrecut-o în jurul gâtului și apoi în jurul picioarelor. Beșa a tras puternic de picioare și s-a sugrumat, o metodă de sinucidere care denotă multă ferocitate. Sfoara ar fi fost improvizată din bucăți de haine și dintr-o bucată din cureaua unei genți.

Din păcate, în urmă a rămas o imensă durere, inclusiv în familia autorului, iar ce s-a întâmplat în acea zi nu va putea fi uitat vreodată de cei care au fost în acea seară în gară, la o oră la care multă lume aștepta trenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci ani de zile de când polițistul Sorin Vezeteu a fost ucis pe peronul Gării Burdujeni.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci ani de zile de când polițistul Sorin Vezeteu a fost ucis pe peronul Gării Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei