Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 169 (8086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cupolă de căldură

Val de căldură și disconfort termic ridicat, în întreaga țară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Canicula care a cuprins Europa, cu efecte devastatoare atât pentru sănătate, cât și pentru numeroase domenii de activitate, a ajuns și în România.

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri două coduri de caniculă și disconfort termic ridicat, unul de tip galben și altul portocaliu, valabile în aproape întreaga țară.

Din fericire, județul Suceava nu intră sub incidența nici unuia dintre coduri, dar valul de căldură și disconfortul termic se vor resimți și aici, însă mult mai slab decât în alte zone ale țării, datorită numeroaselor suprafețe cu vegetație forestieră și a poziționării geografice.

Primul cod, de tip galben, este valabil pentru joi, 21 iulie.  În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35...37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Codul galben este prelungit apoi pentru datele de 22, 23 și 24 iulie, când meteorologii anunță un val de căldură și disconfort termic ridicat.

În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade.

În zilele de 22 și 23 iulie este valabil și un cod portocaliu, pentru val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va veni cu actualizări ale acestor informații.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de căldură și disconfort termic ridicat, în întreaga țară.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Val de căldură și disconfort termic ridicat, în întreaga țară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei