Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 169 (8086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coronavirus

Trei focare de Covid-19, la Spitalul de Urgență Suceava, la Psihiatrie Siret și la Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un focar cu 14 cazuri de Covid-19 a fost identificat la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și a fost declarat la Ministerul Sănătății. Medicul epidemiolog al spitalului, dr. Dana Costea, a afirmat că este vorba despre 14 pacienți internați în secția Pneumologie, la două etaje. Alți 10 pacienți, 6 în secția de Îngrijiri Paliative și 4 în secția Boli Infecțioase, au fost depistați Covid -pozitivi după internare, dar cazurile din secția de Îngrijiri Paliative au apărut în decurs de o săptămână și fără legătură între ele, iar la Boli Infecțioase, doi pacienți sunt soț și soție iar alți doi nu au legătură nici între ei, nici cu celelalte cazuri, așa că nu pot fi considerate focare. Dr. Costea a arătat că la internare toți pacienții sunt testați și cei cu rezultat negativ sunt internați în zona non Covid, dar pentru siguranță la 5 zile de la internare sunt retestați toți deoarece la prezentarea la spital unul sau mai mulți pacienți se pot afla în perioada de incubație a bolii și rezultatul pozitiv apare mai târziu. În cazul focarului din secția Pneumologie, sursa de infectare a fost unul dintre pacienți, conform medicului. Deși personalul medical recomandă purtarea măștii și evitarea contactului cu celelalte persoane internate, foarte puțini pacienți respectă indicațiile, mai ales în zilele caniculare.

În ceea ce privește personalul medical, dr. Costea a precizat că toți angajații sunt testați la revenirea din concediu și cei cu rezultat pozitiv nu au acces în spital. „Am testat personalul, nu am avut cazuri pozitive. Singurele care au apărut au fost 4-5 cazuri la testarea de la revenirea din concediu, care este obligatorie, dar persoanele respective nu au intrat în spital”, a subliniat medicul epidemiolog.

Un alt focar, cu 5 cazuri, a apărut la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc și altul, cu 13 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie Siret. Pacienții au forme ușoare de boală, au fost izolați și sunt tratați în spitalele în care s-au îmbolnăvit.

Miercuri, conform buletinului de presă emis de Ministerul Sănătății, în județul Suceava au fost înregistrate 95 de cazuri noi de îmbolnăvire și o incidență de 0,8.

În secțiile Covid ale spitalelor din județ miercuri după-amiază erau internați 104 pacienți, din care 14 copii și un pacient la Terapie Intensivă.

În Spitalul Județean de Urgență Suceava sunt internați 61 de pacienți cu Covid, din care 13 copii; în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 14 pacienți cu forme medii de Covid; la Câmpulung Moldovenesc – 13 pacienți; Gura Humorului – 5 pacienți;  Spitalul de Cronici Siret – 2 pacienți și Fălticeni – 9 pacienți, din care 1 copil. „Din fericire, marea majoritate sunt forme ușoare de Covid-19. Noi suntem în alertă permanent, dar deocamdată boala nu evoluează cu forme grave. Depistăm cazurile pozitive la testare, de regulă la prezentarea la spital pentru alte afecțiuni”, a declarat dr. Dana Costea.  

În primele 20 de zile ale acestei luni numărul total de îmbolnăviri de Covid-19 în județul Suceava este egal cu cel însumat în ultimele 3 luni, adică 882 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei focare de Covid-19, la Spitalul de Urgență Suceava, la Psihiatrie Siret și la Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trei focare de Covid-19, la Spitalul de Urgență Suceava, la Psihiatrie Siret și la Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei