Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 169 (8086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chestionar

Elevii din județ sunt consultați cu privire la respectarea drepturilor și intereselor lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava lansează în rândul elevilor și profesorilor o consultare cu privire la modul în care se desfășoară procesul educațional preuniversitar.

Aceștia sunt rugați să completeze un chestionar și să împărtășească dacă le-au fost respectate drepturile, dar și să facă propuneri care ar putea ajuta la schimbarea modului în care decurg orele de curs.

„Ne dorim să ne asigurăm că drepturile, dar și îndatoririle prevăzute în Statutul Elevului sunt respectate. Pentru a ne ajuta, completează formularul”, transmite CJE Suceava.

Invitația este lansată an de an, de când a fost implementat Statutul Elevului, și oferă o radiografie a realității din școli, bazându-se, la nivel național, pe răspunsurile a zeci de mii de elevi și cadre didactice.

Cele mai multe dintre întrebările sondajului se adresează elevilor și vizează respectarea atât a drepturilor, cât și a îndatoririlor lor.

Printre altele, elevii trebuie să menționeze în ce măsură au avut parte, în acest an școlar, de o evaluare obiectivă și corectă, dacă au fost consultați cu privire la materiile opționale pe care să le studieze, dacă aceste materii le satisfac nevoile și interesele.

Respondenții trebuie să mai menționeze dacă au avut posibilitatea de a beneficia de consiliere școlară și psihologică în mod gratuit și să spună dacă, în ultimul an, au aflat de cazuri în care colegi au fost tratați diferit în funcție de rasă, etnie etc.

Tinerii mai sunt întrebați dacă la orele de dirigenție au făcut o altă oră decât cea de consiliere personală/ profesională, dacă beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport până la școală sau dacă au beneficiat, pe parcursul acestui an școlar, de asistență medicală gratuită în cabinetul școlar sau în unitățile medicale de stat.

Chestionarul pe care îl pot completa elevii și cadrele didactice poate fi consultat pe pagina de facebook a Consiliului Județean al Elevilor Suceava.

„Desfășurată anual, lansarea formularului RISEJ (Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel județean) reprezintă o inițiativă importantă a Consiliului Național al Elevilor, menită a servi la consultarea elevilor şi cadrelor didactice din toată țara, în vederea elaborării raportului la nivel național. Completează și tu formularul RISEJ, pentru a contribui la procesul de optimizare a actului educațional care presupune, în primul rând, identificarea aspectelor deficitare”, mai transmit reprezentanții elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii din județ sunt consultați cu privire la respectarea drepturilor și intereselor lor.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii din județ sunt consultați cu privire la respectarea drepturilor și intereselor lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei