Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 166 (8083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campania ”Vacanță în siguranță”

Polițiștii încearcă să folosească taberele de vară pentru a face activităţi preventive cu elevii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni de la Biroul Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au în derulare în această perioadă activități interactive cu elevi care se află în tabere de vară, temele principale abordate fiind prevenirea consumului de alcool dar și de substanțe psihoactive, prevenirea bullying-ului, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, probleme legate de plecările voluntare, siguranța pe internet și siguranța rutieră.

Pentru a reuși să transmită un mesaj, polițiștii încearcă să organizeze activități cât mai interactive. Un exemplu în acest sens sunt jocurile demonstrative în care s-au folosit ochelarii care deformează realitatea și simulează starea în care se află consumatorul de alcool sau droguri.

În cadrul campania ,,Vacanță în siguranță”, pe 14 iulie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști de la Serviciului Criminalistic au răspuns invitației lansate de conducerea  Liceului Tehnologic ” Mihai Eminescu” Dumbrăveni  și au desfășurat activități informativ-preventive , în cadrul  școlii de vară ”SMART” la care au participat 29 elevi.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre răspunderea penală a minorilor, delincvența juvenilă, reguli privind circulația rutieră în calitate de pietoni sau bicicliști, reguli de siguranță privind navigarea pe internet.

Polițiștii criminaliști le-au vorbit elevilor despre urmele papilare, modalități de ridicare a acestora de pe diferite suprafețe și alte detalii interesante legate de probarea infracțiunilor.

Și vineri, 15 iulie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu reprezentanți ai  Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava au desfășurat o acțiune la Casa Polonă-Solonețul Nou, unde se desfășoară o tabără școlară pentru copii cu aptitudini artistice - ” Sing Camp”. Activitatea a avut ca scop conștientizarea participanților cu privire la pericolul reprezentant de consumul de alcool și droguri, respectiv la pericolele care apar prin folosirea internetului.

În cadrul activității au fost organizate și jocurile demonstrative în care s-au folosit ochelarii care deformează realitatea, cu participarea a 24 de elevi.

Polițiștii vor continua să se întâlnească cu elevii, tinerii – în tabere, în zonele de agrement, parcuri, cu ocazia unor evenimente sau manifestări culturale, dar și cu părinții acestora.

Pe perioada verii, crește numărul de accidente cu implicarea elevilor. O problemă de actualitate pare a fi legată de copiii care se deplasează pe biciclete pe drumurile publice, neglijenți și la vârste prea fragede, fiind implicați des în accidente rutiere. Pentru cei mai mari, o problemă la fel de actuală este legată de tentația consumului de substanțe interzise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii încearcă să folosească taberele de vară pentru a face activităţi preventive cu elevii.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii încearcă să folosească taberele de vară pentru a face activităţi preventive cu elevii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei