Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 166 (8083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Razna cu VAR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am crezut că o iau pe urmele finanțatorului lui CFR Cluj, adică să ajung la spital, când am aflat varianta numitului M. Stoica despre cum ar trebui, mai nou, să stea portarul la penalty! Așa cum înțelesese acest spirit ales ”clarificarea” făcută Legii 14, a penalty-ului, cică portarul ar fi trebuit să aibă ambele picioare pe linia porții... Mai era puțin și ajungeam ca în jocurile copilăriei, ”cine nu mai poate, un picior la spate”. Dar vina e a mea, că știu cât de manipulator e omul și totuși am zis că nu e posibil să inducă lumea deliberat în eroare, la o emisiune unde nu își reprezintă clubul, ci e colaborator plătit. Despre conflictul de interese cui să-i pese, deontologilor de la postul respectiv? În fine, am căutat și descărcat legea aia, iar modificarea relevantă e de fapt o precizare că piciorul care trebuia să fie PE linia porții ar putea de-acum să se afle și deasupra acesteia (s-a făcut și precizarea - inutilă, după părerea mea - că piciorul poate fi inclusiv în spatele liniei!), deci nu neapărat în contact cu aceasta. Cam ca la tehnologia care detectează dacă mingea a depășit linia porții. Astfel, se complică și mai mult misiunea celor din camera VAR, care vor trebui să coboare perpendiculare ca la ofsaid. Și nici măcar nu e așa simplu ca la o minge, a cărei secțiune se proiectează simplu pe sol dacă e aeriană, însă piciorul... ce înseamnă piciorul?! At least part of one foot – asta e exprimarea din engleză. Deci cel puțin o parte a unui picior, cam așa s-ar traduce, dar e ceva care ne bagă în ceață. De exemplu, genunchiul e o parte a piciorului care poate decide un ofsaid, fiindcă în mișcarea naturală de alergare se regăsește secvența în care genunchiul e cel mai avansat, dar cum ar putea asta să se aplice la un portar care plonjează, cum s-ar contorsiona el ca genunchiul să fie deasupra liniei, iar talpa mai avansată?! După ce că au limitat acțiunile portarului cu regula inițială, iar aceștia abia ce au deprins tehnica respectivă, cu talpa în contact cu linia (practic, ca la startul unei curse la atletism, cu împingere pe piciorul din față), acum o ”relaxează” complicând lucrurile aiurea. Unii oameni au mintea prea odihnită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Razna cu VAR.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Razna cu VAR5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei