„Zilele Municipiului Fălticeni” au avut și în acest an o secțiune sportivă foarte bogată în evenimente. Sâmbătă și duminică s-a desfășurat un turneu de tenis de masa Categoria A+ din circuitul AmaTur, cu peste 260 de participanți, un turneu de tenis de câmp dedicat copiilor, finala turneului de tenis de câmp Old Boys și concursul de înot Cupa „Nada Florilor”.
Duminică, 17 iulie, pe terenul de fotbal „Constantin Jamaischi” s-a desfășurat întâlnirea anuală a fostelor glorii ale fotbalului fălticenean în cadrul unui meci old-boys. Cei peste 40 de fotbaliști care au răspuns prezent invitației primarului Cătălin Coman, foști jucători ai Forestei Fălticeni și câțiva jucători de fotbal care s-au retras în ultimii ani din activitate au fost împărțiți în două echipe care au purtat numele conform culorii echipamentului, respectiv echipa albă și echipa albastră. Cu toții au îmbrăcat cu emoție tricourile cu numerele pe care le purtau atunci când erau cunoscuți de toți suporterii celor două echipe, erau aplaudați când marcau un gol sau dădeau o pasă bună ori erau apostrofați atunci când greșeau. Emoția a fost cuvântul de ordine al evenimentului care a atras câteva sute de spectatori la stadion, mai ales că pe teren s-au aflat și doi sărbătoriți, Carol Lichtenstein, care a fost aniversat în avans la împlinirea vârstei de 80 de ani și Gică Lăcătuș, care la cei 73 de ani a demonstrat că sportul te menține tânăr.
Nici loviturile de la 11 metri nu au departajat echipele
După cele 70 de minute de joc (două reprize a câte 35 de minute), scorul a fost de 4-4, arbitrul FIFA, suceveanul Sebastian Gheorghe, luând decizia ca departajarea să se facă prin lovituri de la 11 metri. Cu ratări de ambele părți, până la urmă meciul s-a încheiat la egalitate cu scorul de 8-8, astfel încât municipalitatea i-a premiat pe toți jucătorii cu medalia de aur.
Lovitura de începere a fost dată de veteranul Forestei Fălticeni, Carol Lichtenstein, după care jucătorii și-au intrat în „atribuții”, primul gol fiind înscris de albi, prin Constantin Moldovan, în minutul 7, egalarea venind trei minute mai târziu de la Mihai Filip, un jucător mult mai tânăr, din echipa albaștrilor. După pauză, deși au făcut puține schimbări, jucătorii în echipament albastru au ieșit la joc cu o echipă schimbată aproape în totalitate ca tehnică de joc, preferând atacul. Chiar dacă primul gol din repriza a doua a fost marcat de Cocio Gheorgalis, din echipa albilor, dintr-o lovitură de la 11 metri, după un minut albaștrii marchează al doilea gol prin Ovidiu Ciobanu. Din nou se remarcă Mihai Filip, care readuce avantajul albaștrilor, 3-2, moment în care echipa intră într-o ușoară relaxare și Vasilică Alexandru de la echipa albă profită în două rânduri și duce scorul de pe tabela de marcaj la 4–3. Ultimele minute de joc aparțin albaștrilor, care reușesc egalarea prin Săndel Alexandru. Au urmat loviturile de la 11 metri și după o serie de cinci lovituri, scorul final a rămas 8–8.
Un omagiu adus performanței echipei de fotbal Foresta Fălticeni din urmă cu 55 de ani
Ambele echipe au fost pregătite de antrenorul Cornel Anton, iar la final cei mai buni jucători au fost răsplătiți cu diplome, medalii și tricouri, festivitatea de premiere fiind oficiată de primarul Cătălin Coman.
“Miza acestui meci a fost omagierea performanței extraordinare pe care a realizat-o echipa de fotbal Foresta Fălticeni în urmă cu 55 de ani. În sezonul 1966-1967, pentru prima dată în istoria competiției, o formație din eșalonul al treilea ajungea în finala Cupei României. Chiar dacă au pierdut disputa finală în fața puternicei formații Steaua București, fălticenenii au făcut istorie, eliminând formații cunoscute din prima divizie: Steagul Roșu Brașov, Poli Timișoara, Poli Iași și Rapid București, care era atunci campioana României, a precizat Gheorghe Cătălin Coman.
Echipa Albă: Florin Pricop, Cornel Ioniță, Cristian Munteanu, Bebi Sacaș, Mihai Gospodaru, Constantin Moldovan, Vasilică Alexandru, Nicu Corbu, Gică Lăcătuș, Cocio Gheorgalis, Claudiu Stratulat. Rezerve: Costel Apupăzoaie, Cristian Gheorghe, Cristi Antoniu.
Echipa Albastră: Mihai Boariu, Săndel Alexandru, Tudor Varvara, Mihai Filip, Petrică Feraru, Tudor Vladimirescu, Vasile Pleșescu, Carol Lichtenstein, Vasile Prisacă, Constantin Siminiceanu, Ovidiu Ciobanu. Rezerve: George Hlușco, Cristian Rusu, Daniel Dinea, Eduard Lichtenstein.
Arbitri: Sebastian Gheorghe ajutat de Alexandru Blanaru și Pișta Andrei.