Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 166 (8083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Fostele glorii ale fotbalului fălticenean s-au întâlnit în meciul anului de old-boys

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Zilele Municipiului Fălticeni” au avut şi în acest an o secţiune sportivă foarte bogată în evenimente. Sâmbătă şi duminică s-a desfăşurat un turneu de tenis de masa Categoria A+ din circuitul AmaTur, cu peste 260 de participanţi, un turneu de tenis de câmp dedicat copiilor, finala turneului de tenis de câmp Old Boys şi concursul de înot Cupa „Nada Florilor”.

Duminică, 17 iulie, pe terenul de fotbal „Constantin Jamaischi” s-a desfăşurat întâlnirea anuală a fostelor glorii ale fotbalului fălticenean în cadrul unui meci old-boys. Cei peste 40 de fotbalişti care au răspuns prezent invitaţiei primarului Cătălin Coman, foşti jucători ai Forestei Fălticeni şi câţiva jucători de fotbal care s-au retras în ultimii ani din activitate au fost împărţiţi în două echipe care au purtat numele conform culorii echipamentului, respectiv echipa albă şi echipa albastră. Cu toţii au îmbrăcat cu emoţie tricourile cu numerele pe care le purtau atunci când erau cunoscuţi de toţi suporterii celor două echipe, erau aplaudaţi când marcau un gol sau dădeau o pasă bună ori erau apostrofaţi atunci când greşeau. Emoţia a fost cuvântul de ordine al evenimentului care a atras câteva sute de spectatori la stadion, mai ales că pe teren s-au aflat şi doi sărbătoriți, Carol  Lichtenstein, care a fost aniversat în avans la împlinirea vârstei de 80 de ani şi Gică Lăcătuş, care la cei 73 de ani a demonstrat că sportul te menţine tânăr.

 

Nici loviturile de la 11 metri nu au departajat echipele

După cele 70 de minute de joc (două reprize a câte 35 de minute), scorul a fost de 4-4, arbitrul FIFA, suceveanul Sebastian Gheorghe, luând decizia ca departajarea să se facă prin lovituri de la 11 metri. Cu ratări de ambele părţi, până la urmă meciul s-a încheiat la egalitate cu scorul de 8-8, astfel încât municipalitatea i-a premiat pe toţi jucătorii cu medalia de aur.

Lovitura de începere a fost dată de veteranul Forestei Fălticeni, Carol Lichtenstein, după care jucătorii şi-au intrat în „atribuţii”, primul gol fiind înscris de albi, prin Constantin Moldovan, în minutul 7,  egalarea venind trei minute mai târziu de la Mihai Filip, un jucător mult mai tânăr, din echipa albaştrilor. După pauză, deși au făcut puţine schimbări, jucătorii în echipament albastru au ieşit la joc cu o echipă schimbată aproape în totalitate ca tehnică de joc, preferând atacul. Chiar dacă primul gol din repriza a doua a fost marcat de Cocio Gheorgalis, din echipa albilor, dintr-o lovitură de la 11 metri, după un minut albaştrii marchează al doilea gol prin Ovidiu Ciobanu. Din nou se remarcă Mihai Filip, care readuce avantajul albaştrilor, 3-2, moment în care echipa intră într-o uşoară relaxare și Vasilică Alexandru de la echipa albă profită în două rânduri și duce scorul de pe tabela de marcaj la 4–3. Ultimele minute de joc aparţin albaştrilor, care reuşesc egalarea prin  Săndel Alexandru. Au urmat loviturile de la 11 metri şi după o serie de cinci lovituri, scorul final a rămas 8–8.

 

Un omagiu adus performanţei echipei de fotbal Foresta Fălticeni din urmă cu 55 de ani

Ambele echipe au fost pregătite de antrenorul Cornel Anton, iar la final cei mai buni jucători au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi tricouri, festivitatea de premiere fiind oficiată de primarul Cătălin Coman.

“Miza acestui meci a fost omagierea performanţei extraordinare pe care a realizat-o echipa de fotbal Foresta Fălticeni în urmă cu 55 de ani. În sezonul 1966-1967, pentru prima dată în istoria competiţiei, o formaţie din eşalonul al treilea ajungea în finala Cupei României. Chiar dacă au pierdut disputa finală în faţa puternicei formaţii Steaua Bucureşti, fălticenenii au făcut istorie, eliminând formaţii cunoscute din prima divizie: Steagul Roşu Braşov, Poli Timişoara, Poli Iaşi şi Rapid Bucureşti, care era atunci campioana României, a precizat Gheorghe Cătălin Coman.

 Echipa Albă: Florin Pricop, Cornel Ioniţă, Cristian Munteanu, Bebi Sacaş, Mihai Gospodaru, Constantin Moldovan, Vasilică Alexandru, Nicu Corbu, Gică Lăcătuş, Cocio Gheorgalis, Claudiu Stratulat. Rezerve: Costel Apupăzoaie, Cristian Gheorghe, Cristi Antoniu.

Echipa Albastră: Mihai Boariu, Săndel Alexandru, Tudor Varvara, Mihai Filip, Petrică Feraru, Tudor Vladimirescu, Vasile Pleşescu, Carol  Lichtenstein, Vasile Prisacă, Constantin Siminiceanu, Ovidiu Ciobanu. Rezerve: George Hluşco, Cristian Rusu, Daniel Dinea, Eduard  Lichtenstein.

Arbitri: Sebastian Gheorghe ajutat de Alexandru Blanaru şi Pişta Andrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostele glorii ale fotbalului fălticenean s-au întâlnit în meciul anului de old-boys.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostele glorii ale fotbalului fălticenean s-au întâlnit în meciul anului de old-boys0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei