Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fluidizare

Refugiații din Ucraina intră mai repede în România după ce ucrainenii au lăsat trecerea frontierei la liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Refugiații din Ucraina au început să intre mai repede în România după ce ucrainenii au lăsat trecerea frontierei la liber, fără a mai controla documentele. Formalitățile vamale pentru cei care intră în România din Ucraina în aceste zile se fac în Vama Siret. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a reamintit că acest lucru se întâmplat după ce în cursul zilei de duminică a făcut demersuri către autoritățile ucrainene pentru a debloca traficul de persoane, în special pentru mame și copii. „Asta deoarece în cursul zilei de sâmbătă trimiteam SMURD-ul să preia cazurile deosebite. Dar cazuri deosebite erau aproape toate. Și duminică, la ora 11:00, Comandamentul Militar de Grăniceri, la nivel național, a luat hotărârea ca refugiații să intre mult mai repede în România, să le dea drumul în țară doar arătând pașapoartele”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a spus că după luarea acestei decizii au fost suplimentate fluxurile la intrarea în țară. Președintele CJ Suceava a spus că astfel a fost creat un flux pentru refugiații care au documente românești, pentru care au fost suplimentate locațiile în care se procesează actele. „De asemenea, îi avem și pe cei care nu au documente deloc și în special câteva camere pentru mama și copilul, încălzite, cu mâncare și dulciuri, acolo unde se face amprentarea, se iau în evidență și apoi se duc în tabără. Și acolo am suplimentat numărul de aparate pentru că nu aveau suficiente pentru a dura mai puțin amprentarea oamenilor fără acte. Pentru că trebuie să îi dai copilului sau părintelui documente să poată circula în Uniunea Europeana”, a mai afirmat șeful administrației județene. El a arătat că 70-80% dintre refugiații care trec prin Vama Siret au documente.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că în urma discuțiilor pe care le-a avut duminică cu guvernatorul regiunii Cernăuți s-a reușit deblocarea tirurilor care stăteau de câteva zile în coloana formată în partea ucraineană a graniței, acestea reușind să treacă în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refugiații din Ucraina intră mai repede în România după ce ucrainenii au lăsat trecerea frontierei la liber.
 Vizualizări articol: 2029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Refugiații din Ucraina intră mai repede în România după ce ucrainenii au lăsat trecerea frontierei la liber5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei