Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fetițele unei familii de pompieri militari din Cernăuți au primit adăpost în casa unui pompier din Suceava, slt. Simona Cojocar

Marţi, 1 Martie 2022 (20:45:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava a prezentat, marți, pe pagina de Facebook, emoționanta poveste a fetițelor unei familii de pompieri din Cernăuți, cu vârste de 3 și 10 ani, preluate de sublocotenentul Simona Cojocar, de la ISU Suceava. 

Conform relatării, Simona și Alla s-au cunoscut în urmă cu trei ani, când s-au întâlnit la misiuni comune ale pompierilor militari români, împreună cu cei ucraineni, între cele două închegându-se o relație de prietenie.

„Alla și soțul ei, Sașa, sunt pompieri militari ucraineni, din zona Cernăuți.  Alla a sunat-o pe Simona și i-a spus că trimite copiii și pe bunica acestora în România, deși nu știa dacă aceștia o să aibă unde stea. Simona i-a venit în întâmpinare și a liniștit-o: <Vor sta la mine!>. Cei doi părinți ucraineni au încredințat fetițele și pe bunica acestora Simonei. La despărțire, au plâns încontinuu...

Cu inima zdrobită, s-au întors la datorie, dar, totuși, mângâiați de generozitatea Simonei și de faptul că știu de soarta celor trei suflete”, scrie pe pagina ISU Suceava.

Marți dimineață, Ana și Maria, cu vârste de 3 și 10 ani, împreună cu bunica lor, Valentina, au ajuns în casa Simonei, departe de imaginile de coșmar. „Ana desena liniștită la o măsuță. Era senină și zâmbea tuturor. Pe Maria, însă, în ciuda celor 10 anișori, evenimentele din ultimele zile o maturizaseră înainte de vreme. Era tristă, iar bunica Valentina cu greu reușea să-i smulgă un zâmbet... Vor rămâne în casa Simonei câteva zile, până când vor obține bilete de avion. Următoarea lor destinație este Olanda, unde se află mătușa fetițelor. Suntem alături de camarazii noștri, pompierii militari ucraineni, și o felicităm pe colega noastră, din cadrul ISU Suceava, sublocotenentul Simona Cojocar, pentru inițiativa sa!”, transmit pompierii suceveni pe pagina oficială de facebook a instituției.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetițele unei familii de pompieri militari din Cernăuți au primit adăpost în casa unui pompier din Suceava, slt. Simona Cojocar.
 Vizualizări articol: 2663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fetițele unei familii de pompieri militari din Cernăuți au primit adăpost în casa unui pompier din Suceava, slt. Simona Cojocar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei