Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Zeci de voluntari din cadrul Asociației Studenților Creștini-Ortodocși - Filiala Suceava, în sprijinul refugiaților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de voluntari din cadrul Asociației Studenților Creștini-Ortodocși (ASCOR) - Filiala Suceava au fost în aceste zile alături de refugiații ucraineni și nu numai din Vama Siret și din Gara Burdujeni – Suceava, oameni dezorientați, care au fugit de război și care au nevoie de ajutor.

Studenții suceveni, în colaborare cu voluntarii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, le-au oferit în aceste zile „alimente, adăpost, transport și multă empatie” refugiaților veniți din Ucraina și, spun ei, nu se vor opri aici. Zeci de studenți ASCOR și preoți suceveni au stat, începând de vineri, 25.02.2022, în cele două puncte de inters: Vama Siret și Gara Burdujeni.

În Vama Siret, voluntarii le-au oferit refugiaților ceaiuri calde, alimente, apă, pastile, produse de igienă, pături, haine și jucării, după care fiecare refugiat a fost direcționat la cazările disponibile sau la cursele cu trenul sau cu autocarul. „Voluntarii au mai sprijinit și delegații ale Poliției Locale, ale Spitalului, ale Ambulanței, ale Primăriei Suceava etc. Studenții vorbitori de limbă ucraineană, rusă sau engleză au putut lesne comunica cu refugiații, răspunzându-le cerințelor și necesităților fiecăruia. Frigul și oboseala excesivă nu s-au mai resimțit, deoarece nevoia fratelui o întrece pe cea personală. Doar printr-un sentiment de datorie și de răspundere voluntarii au putut face față valurilor de refugiați și ninsorii de duminică noapte”, ne-a spus unul dintre voluntarii ASCOR.

La Gara Burdujeni - Suceava, voluntarii au fost organizați în grupuri, oferindu-le ceaiuri, pachete cu alimente, apă, produse de igienă, medicamente, haine groase și pături refugiaților din Ucraina, indiferent de naționalitate. „Tinerii care cunosc limba ucraineană sau rusă s-au putut înțelege cu refugiații și le-au cumpărat bilete de tren, i-au ajutat cu cartelele românești, i-au repartizat la cazările disponibile și la cursele de transport în comun. Drept răsplată, în decursul zile de duminică, un grup de cinzeci de nigerieni au cântat, răspândind agitația și frica instaurată în sufletele tuturor și aducâd un sentiment de frumos, de pace și de iubire. Noi, tinerii din ASCOR Suceava, nu putem decât să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate donațiile primite și tot sprijinul, continunând actul de ajutorare a vecinilor noștri”, transmit studenții suceveni, care merită toate aprecierile pentru implicare. Pentru susținerea concretă a acestui demers filantropic, se pot face donații în conturile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: în lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014, în euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110, cu mențiunea: sprijin refugiați Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de voluntari din cadrul Asociației Studenților Creștini-Ortodocși - Filiala Suceava, în sprijinul refugiaților.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de voluntari din cadrul Asociației Studenților Creștini-Ortodocși - Filiala Suceava, în sprijinul refugiaților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei