Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rugăminte

Apelul guvernatorului Regiunii Cernăuți, Serghei Osatschuk, către europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernatorul districtului Cernăuți, Serghei Osatschuk, care a studiat în Germania și Austria, a lansat un apel în limba germană pe pagina sa de Facebook către populația statelor europene care vorbește această limbă, în care a mulțumit pentru sprijinul moral acordat și a invitat la măsuri concrete pentru salvarea Ucrainei. Guvernatorul a spus că îi salută pe toți cei care privesc „cu îngrijorare, cu compasiune și cu consternare cele întâmplate în Ucraina” și cum  „regimul rus atacă Ucraina, țara mea”. „Vreau să vă spun că, în loc să ne bucurăm de cărți, de cultură, de turism, de înflorire economică și comercială, trebuie să vedem cum în patria noastră Ucraina cad bombe peste casele noastre. Mor oamenii din Ucraina, tineri și bătrâni, vorbitori de engleză, rusă, creștini, ortodocși, catolici mor, căci Putin a clădit o structură nebună în mintea sa și neagă existența Ucrainei. Dar nu doar Putin și decizia sa de a ne omorî sunt importante, ci și comportamentul lui personal. Poziția dvs. față de acest război din Ucraina - dacă priviți harta, distanța Ucrainei față de Viena, Berlin, Salzburg, Varșovia, Budapesta este aceeași cu distanța de la capitala Ucrainei, Kiev, față de granița rusă. Aceasta înseamnă că acest război se desfășoară în inima continentului, vă afectează direct. Ați putea spune că nu vă privește, că nu vă afectează”, a afirmat Serghei Osatschuk, întrebând retoric ce se poate face.

„În afara grijilor, a compasiunii, a sancțiunilor, trăiți într-o societate democratică, liberă. Sunteți cetățenii țărilor dumneavoastră. Oferiți mandatul politicienilor și deputaților dumneavoastră, guvernului, pentru a exprima părerea poporului. Vă mulțumim – personal, consider că e admirabil că miniștrii de externe ai țărilor Uniunii Europene au decis sancțiuni împotriva Rusiei -, dar oare se poate anihila acest război fără tehnică militară modernă împotriva armatei ruse, care distruge acum Kievul, o veche capitală europeană de peste un mileniu? Poate fi împiedicată, se poate astfel lupta împotriva ei?”, se întreabă guvernatorul Regiunii Cernăuți.

El a afirmat că Ucraina „a bătut la ușa NATO”, dar nu i-a deschis nimeni, li s-a spus să rămână afară, că nu îi va ataca nimeni, iar când a bătut la ușa Uniunii Europene i s-a răspuns cu tăcere. „Întrebarea este cum poate cineva ca Ucraina să fie în siguranță în zilele noastre, să nu fie ucisă, când o țară vecină, cu tehnică militară modernă, cu sistem de rachete și tancuri, iar celelalte țări vecine, pline de grijă și compasiune, nu ne întind mâna să ne salveze din acest război. Știu cum e – imaginile de la televizor și emisiunile radio vă impresionează. Priviți scurt, înainte să mergeți la lucru, apoi viața își reia cursul normal”, a mai spus guvernatorul, subliniind că în acest timp în Ucraina deja sute de oameni și-au pierdut viața.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apelul guvernatorului Regiunii Cernăuți, Serghei Osatschuk, către europeni.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Apelul guvernatorului Regiunii Cernăuți, Serghei Osatschuk, către europeni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei