Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Grădinița „La Piticul Vesel” Suceava vine în sprijinul copiilor refugiați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădinița „La Piticul Vesel” Suceava vine în sprijinul copiilor refugiați. Pe site-ul grădiniței, https://lapiticulvesel.ro/, se poate citi următorul anunț: „Vă scriem cu gândul la drama pe care vecinii noștri o trăiesc. Deși e greu de imaginat sau de explicat greutatea momentelor pe care acești oameni o traversează, este important ca ei să știe că suntem solidari, iar rolul nostru de părinți, profesori și oameni este să educăm”.

Educatoarele de la Grădinița „La Piticul Vesel” au mai completat că obligația lor în fața copiilor este „să condamnăm actele de violență și agresiune, în orice formă se regăsesc ele – fie la nivel individual, fie la nivel de societate sau de țară. Obligația noastră este să formăm oameni curajoși, toleranți, solidari, cu repere de viață sănătoase și cu capacitatea de a distinge răul de bine. Rolul nostru este să educăm astfel încât să putem evolua ca societate și ca indivizi.”

Astfel, „La Piticul Vesel” Suceava s-a alăturat unei inițiative de ajutorare a cetățenilor ucraineni refugiați în România și încercă să ofere stabilitate și normalitate pentru cât mai multe familii. „Copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur, în care copiii să crească și să se dezvolte, iar familiile lor au nevoie de sprijin. Astfel, în grădinița noastră putem primi aproximativ 10-12 copii refugiați, cu vârsta între 3 și 6 ani, pentru a asigura dreptul la educație, garantat prin Drepturile Copiilor. Ce punem la dispoziție? O sală de clasă complet dotată, servicii de educație și îngrijire, asistență medicală, trei mese/zi, acces la toate resursele noastre educaționale, suport didactic. Ce avem nevoie? Un voluntar vorbitor de limba română și ucraineană, de preferat un educator cu experiență în lucrul cu copiii de grădiniță”, transmit reprezentanții grădiniței sucevene. Date de contact: telefon: 0748 108 165; e-amil: contact@lapiticulvesel.ro, pe Facebook: https://www.facebook.com/Gradinita-La-Piticul-Vesel-101346822479359,  adresa: strada Rulmentului 9B, Suceava 720279. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădinița „La Piticul Vesel” Suceava vine în sprijinul copiilor refugiați.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grădinița „La Piticul Vesel” Suceava vine în sprijinul copiilor refugiați0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei