Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Informații esențiale pentru protejarea locuinței în caz de explozie nucleară

Marţi, 1 Martie 2022 (16:40:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În presa din mai toată Europa circulă de una-două zile informații de bază despre ce se poate face în cazul unei explozii nucleare care este periculoasă şi pentru cei aflaţi la multe sute de kilometri distanţă de locul deflagrației. Asta pentru că norul radioactiv poate călători zile în şir, pe distanţe de ordinul sutelor de kilometri. Chiar dacă un astfel de scenariu este improbabil, în vremuri ca cele de azi câteva informații esențiale trebuie cunoscute.   

Izolarea în casă este prima măsură. Concomitent, este esențială sigilarea cu bandă adezivă a spaţiilor prin care aerul pătrunde din exterior în interior. Practic, trebuie sigilate tot mai etanş toate gurile prin care aerul poate pătrunde în casă, cum ar fi gurile de ventilaţie din zona centralelor termice de apartament.
Pentru cei care locuiesc la casă, beciurile bine construite pot fi o soluție dacă sunt etanșate cât mai ermetic. În varianta ideală, beciul ar trebui să aibă intrarea direct din casă.

Spațiul ideal de stat în perioada de radiații este în centrul casei, la distanţă de pereţii exteriori. În perioada cu radiații maxime se poate sta sub o masă, cu pături puse peste aceasta. Pentru a supraviețui în casă trebuie apă potabilă pentru cel puţin două săptămâni, undeva la 2 litri de persoană pe zi.

Ideal ar fi să avem în case alimente neperisabile ce pot fi consumate fără o preparare termică anterioară, gen conserve, pesmeţi, fursecuri.

Primul lucru pe care trebuie să-l facă oricine a intrat în contact cu particule radioactive este să dea jos toate hainele purtate, să le arunce şi să se spele cu apă şi săpun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Informații esențiale pentru protejarea locuinței în caz de explozie nucleară.
 Vizualizări articol: 11801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Informații esențiale pentru protejarea locuinței în caz de explozie nucleară4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei