Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Andrei Orășanu, voluntar în Vama Siret: „Am întâlnit oameni care mi-au spus că au plătit la vama ucraineană, pentru a intra în România, și 2.000 de euro pentru un copil”

Marţi, 1 Martie 2022 (11:09:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Andrei Orășanu este de câteva zile voluntar în Vama Siret, unde îi ajută pe refugiați în calitate de translator. Asigură traducerea pentru cei care nu știu limba româna sau limba engleză. Voluntarul ne-a spus că stând de vorbă cu sute de refugiați, le află și poveștile cutremurătoare. Vameșii ucraineni le-au cerut sume care depășesc și 2.000 de euro pentru a trece vama în România. „Refugiații sunt foarte bucuroși că au ajuns într-un teritoriu sigur, în România, dar, din nefericire, întâmpină foarte multe probleme la vama lor. Corupția din Ucraina își spune cuvântul și acolo. Am întâlnit persoane care au povestit că pentru a trece copiii peste graniță a trebuit să plătească bani grei la vama ucraineană, chiar și de la 2000 de euro în sus pentru un copil”, ne-a povestit voluntarul sucevean.

El ne-a mai spus că cei mai mulți refugiați sunt în tranzit prin România. Își doresc să ajungă în țări precum Germania, Franța, Italia. Voluntarii îi dirijează spre autocarele care pot să-i ducă spre București sau Cluj, unde post să găsească transport spre țările din occident unde doresc să ajungă. Organizațiile umanitare le asigură refugiaților transport gratuit până la București, Cluj, le asigură hrană și cazare, unde este cazul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andrei Orășanu, voluntar în Vama Siret: „Am întâlnit oameni care mi-au spus că au plătit la vama ucraineană, pentru a intra în România, și 2.000 de euro pentru un copil”.
 Vizualizări articol: 4259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Andrei Orășanu, voluntar în Vama Siret: „Am întâlnit oameni care mi-au spus că au plătit la vama ucraineană, pentru a intra în România, și 2.000 de euro pentru un copil”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei