Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calitate și bun gust

Cramele Bucium, Domeniile Bohotin și distribuitorul Vinum Nobilis, într-o degustare de vinuri sub semnul Mărțișorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Buchetele parfumate ale vinului de Busuioacă sau ale străvechii Tămâioase Românești, împletite cu celebritatea Muscatului Ottonel sau cu tradiția bătrânului Sauvignon Blanc, vor face deliciul următoarei degustări organizate sub auspiciile Cramelor Bucium și ale distribuitorului Vinum Nobilis, în cursul serii de joi, 3 martie, la Suceava. Evenimentul va avea loc în locația Cramelor Bucium din zona Pieței Mari, începând cu ora 18.00, varietățile vinurilor de bun gust provenind din cadrul Domeniilor Bohotin, o zonă scăldată în soare aproape de malurile Prutului.

 

Eveniment organizat sub auspiciile Cramelor Bucium și Vinum Nobilis

Organizarea aparține și de această dată renumitelor Crame Bucium, cu spații generoase în Suceava și Rădăuți. Din magazinele lor organizate în cele două locații pot fi achiziționate vinuri, distilate din vin și fructe (palinci și rachiuri) și sucuri naturale, precum și cadouri pentru evenimente. În snack-bar-ul organizat în cadrul conceptului Wine Shop&bar al Cramelor Bucium pot fi degustate vinuri, băuturi alcoolice naturale, sucuri de calitate și gustări rapide, pentru aceste locații existând oferta organizării la cerere a unor petreceri cu muzică lăutărească.

Amplasată într-un loc al întretăierilor drumurilor comerciale, la granița dintre Imperiu și Regat, la marginea Podișului Sucevei, Cramele Bucium vă oferă aer de poveste şi... bun gust! În centrul vechiului târg al Sucevei, în zona Pieței Mari vă așteptăm pentru petreceri de pomină. Vinul si băuturile noastre se povestesc!

Organizatori alături de Cramele Bucium, precum și distribuitori noi pe piața HORECA sunt cei de la Vinum Nobilis, un important distribuitor specializat pe vinuri și rachiuri, cu sediul în județul Suceava și activitate pe zona de nord a Moldovei. Vinum Nobilis desfășoară un proiect de promovare a vinurilor românești în rețeaua HORECA, fiind în același timp un important organizator de degustări și evenimente viticole.

 

Domeniile Bohotin, o identitate vinicolă ascunsă în inima Moldovei

Esența vinurilor produse la Domeniile Bohotin constă în rezultatul unei relații perfecte între varietățile de soiuri, climatul și solurile existente. Crama Domeniile Bohotin se află în zona satului Bohotin din comuna Răducăneni, județul Iași, avându-l proprietar pe Daniel Panaite, vinificatorul fiind Ilie Ciomagă. Aici se cultivă struguri din soiurile Busuioacă de Bohotin, Muscat Ottonel, Fetească Negră, Fetească Regală, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot, Tămâioasă Românească, Fetească Albă.

Vinurile Domeniile Bohotin reprezintă noua identitate comercială a fostei companii ”Bucium 1949”, combinatul viti-vinicol de lângă Iași, numită juridic SC Agroindustriala Bucium SRL, producător de vinuri liniștite, vinuri spumante și rachiuri din fructe și subproduse vinicole.

Podgoria se află la 20 de kilometri de Prut, solul este de tip cernoziom și argilos brun-roșcat, iar clima este temperat continentală. Satul Bohotin, născut cu veacuri în urmă și împrejmuit de coline și dealuri scăldate în soare, abundă în povești și detalii despre existența așezării neolitice de aici, despre moșia familiei Sturza sau mănăstirea Bohotin din perioada domniei lui Alexandru cel Bun, unele rămase astăzi doar o amintire.

Accesând fonduri europene, începând cu 2017 compania-mamă derulează un program de plantare de vii în zona Bohotin, Cozmești, Moșna, cu scopul declarat de a deveni cel mai mare producător de Busuioacă de Bohotin din România. Alte două proiecte europene finanțează modernizarea laboratorului și activități de marketing. La Bohotin s-a început de asemenea construcția unui nou combinat de vinificație, în apropierea plantațiilor, pentru a procesa strugurii într-un timp cât mai scurt, fapt determinant în păstrarea intactă a aromelor din strugurii proaspăt culeși. Anul 2019 a reprezentat piatra de temelie a noii crame Domeniile Bohotin, unde altundeva decât în patria soiului consacrat, Busuioacă de Bohotin. Bohotin reprezintă unicul loc din țară în care soiul Busuioacă de Bohotin este cultivat, transformat și îmbuteliat în vinul care-i poartă numele. În anul 2022, patru din cele nouă sortimente ce vor face deliciul degustării de joi au fost premiate la Concursul Național Vin Bag-In-Box. În competiție aurul a fost obținut pentru Busuioacă de Bohotin Doc Demidulce, bag-in-box 10 l și Sauvignon Blanc Doc Sec bag-in-box 10 l, argintul pentru Tămâioasă Românească Doc Demidulce, bag-in-box 10 l și Busuioacă de Bohotin Doc, Demisec, bag-in-box 10l, fiind premiat ca Vinul Președintelui și Sauvignon Blanc Doc, Sec, bag-in-box, 10 l.

Branduri de vin produse la Domeniile Bohotin sunt cunoscute sub denumirile: Poem, Simbol, Reserve, Young, Zurzur și Dealurile Bohotinului.

 

Un eveniment asigurat de Cramele Bucium și Domeniile Bohotin

Degustarea pregătită pentru iubitorii vinului bun va aduce în paharele acestora vinuri DOC și IG, începând cu Busuioaca de Bohotin Demisec –DOC, Busuioaca de Bohotin Demidulce – DOC, Busuioaca de Bohotin Sec-DOC, Tămâioasa Românească Demidulce-DOC, Tămâioasa Românească Demisec-DOC, Tămâioasa Românească sec-DOC, Sauvignon Blanc Sec-DOC, Feteasca Neagră Demisec –DOC, precum și Muscat Ottonel Demidulce –IG.

Gustările vor fi asigurate de Cramele Bucium și Domeniile Bohotin și vor fi pregătite de către Cafeneaua Boierească Fălticeni, locul în care, la început de secol XX, Sadoveanu poposea ades pentru o cafeluță și un tutun.

Degustarea va avea loc în locația Cramelor Bucium din zona Pieței Mari, joi 3 martie, începând cu ora 18.Confirmarea participării se va comunica până pe data de 2 martie, la tel. 0752 039996. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii. Participanții trebuie să respecte restricțiile sanitare impuse de autorități.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cramele Bucium, Domeniile Bohotin și distribuitorul Vinum Nobilis, într-o degustare de vinuri sub semnul Mărțișorului.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cramele Bucium, Domeniile Bohotin și distribuitorul Vinum Nobilis, într-o degustare de vinuri sub semnul Mărțișorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei