Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2020 - Anul XXV, nr. 34 (7339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Periodic lunar

“Slujirea Aproapelui”, buletinul informativ al Protoieriei Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu luna ianuarie, Protoieria Fălticeni editează, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Buletinul informativ „Slujirea Aproapelui”. Publicaţia realizată la iniţiativa părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu se doreşte a fi un periodic lunar de spiritualitate creştină şi de informare, printr-o prezentare mai amănunţită a activităţilor sociale şi culturale din viaţa parohiilor şi a mănăstirilor arondate Protoieriei Fălticeni.

Aşa cum am aflat de la preotul Georgian Rotar, redactorul-şef al revistei, majoritatea articolelor vor reflecta activităţile bisericii în comunitate şi viaţa duhovnicească, dar vor fi şi ştiri despre activităţile de interes comun pentru preoţii şi credincioşii din cadrul Protoieriei Fălticeni. Fiecare ediţie lunară, însumând un număr de 8 pagini, realizate în condiţii grafice deosebite, va avea un alt profil şi va aborda teme diferite, articolele urmând a fi din domeniul medical, al învăţământului religios, al ordinei şi liniştii publice, din agricultură. Materialele vor fi scrise de preoţi, dar şi de colaboratori care lucrează în diferite domenii.

Cuvântul de binecuvântare al primului număr a fost oferit de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care a arătat că acest demers este benefic în a arăta binele sub forma unei publicaţii, „luând cuvântul Scripturii”: „Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri “( Matei 5,16), ori de câte ori paginile acestui buletin vor reflecta lumini de fapte bune, cei care le vor fi săvârşit îşi vor aduce aminte că spre lauda Tatălui Cel din ceruri s-au făcut ele. Darul Lui şi covârşirea bunătăţii Lui au fost cele care au dat lumina dinăuntru a faptei cele bune, pe care, iată, o punem în <sfeşnicul> acestor pagini.…… Preoţii din ţinutul Fălticenilor, ca şi ceilalţi din judeţ şi noi toţi am învăţat slujirea lui Dumnezeu şi slujirea aproapelui de la părintele nostru duhovnicesc, Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Pimen”, a spus Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul în Cuvântul de binecuvântare al noii publicaţii.

Numele celei mai noi publicaţii lunare din judeţ a fost ales de către Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, care sugerează scopul ei: „Slujirea Aproapelui”. Redactorul-şef şi fondator, pr. Adrian Dulgheriu, vede în această apariţie editorială „o şansă în care să se facă cunoscută activitatea socială, filantropică şi culturală din parohii şi care va fi pusă la dispoziţia credincioşilor, o publicaţie în care vor găsi informaţii despre ceea ce fac preoţii în parohiile lor, dar şi un îndemn pentru cititori de a se alătura acestor activităţi. Ne dorim doar să împlinim cuvântul Sf. Ap. Pavel adresat ucenicului Timotei: Cugetă la acestea, ţine-te de acestea, ca propăşirea ta să fie vădită tuturor ( I Tim. 4,15)”, a precizat preotul Adrian Dulgheriu.

Din comitetul de redacţie mai fac parte pr. Constantin Bogdan Feştilă – secretar şi corector, pr. Georgian Rotar – redactor şi colaborator la Ziarul Lumina, şi pr. Ștefan Mihalcea, care se va ocupa de grafică şi tehnoredactare, preoţii şi profesorii de religie din Protoieria Fălticeni.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Slujirea Aproapelui”, buletinul informativ al Protoieriei Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Slujirea Aproapelui”, buletinul informativ al Protoieriei Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei