Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2020 - Anul XXV, nr. 34 (7339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cazul Atalanta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Meciurile de duminică au mers cam pe aceeași linie a săptămânii Altfel, ca la școală. FCSB s-a blocat cu Clinceni, adică în fața unei echipe de la sat, un fel de urmașă a Concordiei din Chiajna. Urmează meciul adevărului, FCSB-Dinamo, doar că acest adevăr nu va certifica echipa mai bună, ci aia mai slabă. Asta dacă nu cumva se vor bălăci ambele în submediocritatea unui egal. Și Bayern s-a împotmolit cu Leipzig, dar măcar aici era vorba de un veritabil derby de clasament. Și în Italia am avut parte de un derby, unul de tradiție. Inter-Milan s-a terminat 4-2, după 0-2 la pauză. Astfel, clasamentul se strânge în Serie A, cu Inter și Juve la egalitate de puncte, iar Lazio la -1. Frumos, nimic de zis, însă atenția mi-a fost atrasă de echipa de pe locul 4, poziție care duce și ea direct în Liga Campionilor. Chiar dacă la mare distanță de podium, Atalanta este deocamdată fericita deținătoare a biletului la ”masa bogaților”. Acolo unde ea încă este prezentă în acest sezon, căci peste fix o săptămână va juca în optimi cu Valencia și... cine știe?! Mai țineți minte că a început cu 3 înfrângeri? Și totuși acum e acolo, ne vestește primăvara. M-a frapat numărul de goluri, cel mai mare din Serie A: 61 de goluri în 23 de etape, cu 17 peste Juve! Am comparat cu La Liga, care este de asemenea la borna 23: tot 17 peste Real, 6 peste Barcelona! Interesant e că nu există un golgheter dominant, cel de anul trecut, Duvan Zapata, fiind al treilea din echipă, cu 8 goluri. Primii sunt Ilicic și Muriel, cu 14 și respectiv 12. Aceste cifre sunt mult sub Ronaldo și foarte mult în spatele lui Immobile, ceea ce arată coeziunea ofensivă a echipei antrenate de italianul Gasperini. Precizarea naționalității este necesară pentru că Atalanta ne mai oferă o ciudățenie statistică: din cele 70 de goluri înscrise până acum în acest sezon, Serie A + LC, niciunul n-a fost înscris de un italian! Iar șansele ca Atalanta să devină prima echipă italiană fără gol italian într-un campionat întreg sunt certe: singurii jucători de câmp ”macaronari” sunt niște tineri care abia prind minute!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazul Atalanta.
 Vizualizări articol: 1463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cazul Atalanta5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei