Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2020 - Anul XXV, nr. 34 (7339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbări

Sindicaliștii din educație vor mai puțini elevi în clase și mai mulți consilieri școlari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), la care este afiliată și Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, cu circa 8.000 de membri, face apel la Președintele României, Klaus Iohannis, să promulge o serie de modificări la Legea Educației. Acestea ar urma să aducă îmbunătățiri pentru toate ciclurile învățământului preuniversitar.

„În urma propunerilor făcute de federația noastră, Senatul României a adoptat în ședința de luni mai multe schimbări care erau stringente pentru sistemul de educație din România: reducerea numărului de elevi la clasă, mai mulți consilieri școlari în educație, modificări privind norma didactică etc.”, transmite FSLI.

Cât privește reducerea numărului de elevi la clasă, sindicaliștii vor ca grupele din creșe să aibă maximum 8 copii, în grădinițe maximum 17, în timp ce clasele din învățământul primar să aibă cel mult 22 de elevi, iar în învățământul gimnazial și liceal maximum 26. Doar în cazuri excepționale poate fi suplimentat numărul de elevi la clasă cu cel mult doi.

„Considerăm că această modificare era absolut necesară, după ce în ultimii ani ne-am confruntat cu situații absurde în care avem clase cu 36 sau 38 de elevi sau grupe de învățământ preșcolar unde numărul de copii putea să ajungă și la 40. Un act educațional de calitate nu poate fi făcut cu un număr atât de mare de copii sau de elevi, de care trebuie să se ocupe un singur cadru didactic”, arată FSLI printr-un comunicat de presă.

O altă modificare importantă adusă Legii Educației Naționale se referă la reducerea numărului de elevi de care se poate ocupa un consilier școlar. Un consilier școlar care are acum obligația să lucreze chiar și cu 2.000 de elevi ar trebui să lucreze cu un număr maxim de 500 de elevi sau 300 de preșcolari.

O altă modificare susținută de sindicate face trimitere la copiii de doi ani. Aceștia pot fi înscriși la grădiniță, iar statul ar trebuie să acorde bani, prin costul standard, unităților de învățământ.

"Aceste modificări aduse Legii Educației Naționale și pe care federația noastră le-a înaintat Comisiei pentru Educație din Senatul României sunt menite să îmbunătățească nu doar activitatea colegilor noștri, ci calitatea actului educațional în întregime. Nu putem vorbi de calitate în situația în care un singur cadru didactic are la clasă 34-38 de elevi. E clar că nu are cum, omenește vorbind, să le acorde în mod egal tuturor atenția cuvenită. Prin urmare, reducerea numărului de elevi era o obligație pentru educația din România. O altă problemă extrem de importantă pe care reușim să o remediem este cea privind creșterea numărului de consilieri școlari, de care elevii au mare nevoie. Sperăm că Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va promulga această lege, înțelegând urgența unor măsuri care ar fi trebuit să fie aplicate de multă vreme în educație", a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.  

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliștii din educație vor mai puțini elevi în clase și mai mulți consilieri școlari.
 Vizualizări articol: 1515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliștii din educație vor mai puțini elevi în clase și mai mulți consilieri școlari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei