Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2020 - Anul XXV, nr. 34 (7339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Competiții

Sezonul olimpiadelor școlare este în plină desfășurare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sezonul competițiilor școlare este în plină desfășurare, în această perioadă elevii suceveni dovedind măsura pregătirii lor în cadrul olimpiadelor pe discipline școlare.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava susțin că, în prezent, pentru cele mai multe dintre discipline, elevii susțin etapele locale ale olimpiadelor, pentru aceste testări subiectele fiind realizate la nivel județean, sub coordonarea inspectorului şcolar pentru disciplina respectivă.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în lunile februarie (în a doua parte) și martie se vor organiza etapele judeţene. Pentru aceste testări subiectele sunt unice, vin de la București, fiind întocmite de un grup de lucru al Comisiei centrale din cadrul Ministerului Educației.

Urmează fazele naționale ale olimpiadelor care se vor desfășura în aprilie (în vacanța de primăvară) și în luna mai și care vor selecta elevi care vor reprezenta Suceava în competițiile de la nivel național.

Sunt răsplătiți financiar elevii care obțin rezultate bune la etapele naționale și internaționale (cu burse de merit olimpic internațional).

Ministerul Educației susține că olimpiadele urmăresc stimularea elevilor cu performanțe școlare înalte, promovarea spiritului de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală. Indiferent de domeniu, acestea ajută la identificarea și dezvoltarea talentelor, abilităților și cunoștințelor, contribuind la dezvoltarea personală și profesională a elevilor. Participarea la competițiile școlare este deschisă tuturor elevilor.

 

Olimpiadele naționale de la Suceava

Reamintim că, în acest semestru, județul Suceava va fi gazdă pentru șase olimpiade naționale, competiții ce vor antrena sute de elevi și profesori din toată țara. Prima dintre acestea se va desfășura în mai puțin de o lună, la Gura Humorului. Este vorba despre Olimpiada Națională de Limba Polonă Maternă, din perioada 5 - 8 martie 2020, competiție organizată în parteneriat cu Uniunea Polonezilor din România. În mod tradițional, această olimpiadă este găzduită de Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Urmează Olimpiada Națională de Religie (6 - 10 aprilie) și Olimpiadele de Limba Croată Maternă și Rusă maternă (între 23 și 26 aprilie 2020, la Fălticeni).

Potrivit calendarului, Olimpiada Națională Interdisciplinară „Cultură și Spiritualitate Românească” – Limba și literatura română și Religie, secțiunea gimnaziu/ clasele V-VIII, se va desfășura în perioada 18 - 22 mai 2020.

A doua ediție a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică va avea loc între 30 iunie și 5 iulie 2020.

Tot luna viitoare, de pe 28 martie, Suceava va organiza prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică pentru Juniori, care va aduna competitori din circa 30 – 40 de țări. Olimpiada se adresează elevilor din clasele VII-IX.

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sezonul olimpiadelor școlare este în plină desfășurare.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sezonul olimpiadelor școlare este în plină desfășurare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei