Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 301 (7302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Spectacol caritabil, pus în scenă de elevi ai Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”

În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, o parte din liceele din oraş organizează evenimente filantropice, Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava evidenţiindu-se, de această dată, printr-un spectacol de excepţie, desfăşurat pe scena Teatrului „Matei Vişniec”.

Într-o atmosferă de magie, elevii colegiului, coordonaţi de prof. Oana Petruc, au încântat spectatorii cu ineditul momentelor.

Invitaţii au fost aşteptaţi în foaier de către un „photo-corner” apreciat de cei mai mulţi dintre adolescenţi, dar şi de către organizatorii îmbrăcaţi de gală, care au înmânat programul spectacolului, detaliu specific sălilor de teatru.

Apoi, odată ce s-a intrat în sală, audienţa a fost iniţiată în lumea fantasticului de povestea lui Grinch (Vadim Vasiliţă, clasa a XI-a G), ajutat de Eva (Raluca Corduneanu, clasa a XI-a E) şi Moşu` (Ciprian Paiu, clasa a XI-a G) să descopere Crăciunul. Printre momentele atractive se numără scenetele de teatru, pantomimă, interpretarea unor colinde noi, dansuri moderne, dar şi dansurile tradiţionale ale Ansamblului „Dor de Bucovina”.

În urma timpului petrecut alături de elevii organizatori ai claselor a XI-a, spectatorii au intrat în spiritul Crăciunului, mai ales că prezenţa lor a însemnat un act caritabil, contribuind la înfrumuseţarea sărbătorilor şi pentru cei care au nevoie.

Tot în acest spirit al Crăciunului, Colegiul de Informatică s-a mai remarcat prin alte acte de donaţie. În perioada aceasta, prof. Daniela Boşca şi Cristina Cojocaru, alături de alţi profesori diriginţi, dar şi de elevi, au strâns donaţii pentru azilul de bătrâni de la Bogdăneşti. Astfel, pe 17 decembrie 2019 au mers la mănăstire cu un microbuz plin cu alimente de folosinţă îndelungată şi mai multe maşini încărcate de pachete individuale pentru cei 170 de oameni în vârstă. Întâlnirea dintre cele două generaţii a reprezentat momentul de bucurie pentru ambele părţi: tinerii au conştientizat simplitatea şi greutatea bătrâneţii, iar ceilalţi s-au înfruptat din verva şi energia adolescenţilor. Activitatea s-a dovedit o tradiţie a colegiului care, pe lângă donaţiile materiale, se concretizează într-un miniconcert de colinde.

Mai mult, elevii din cămin, coordonaţi de pedagogul Geani Pungă, au oferit donaţii şi căminului de bătrâni din Zvoriştea, transformând fiecare act educativ într-un act filantropic.

Aşadar, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a demonstrat că educaţia nu este doar pe băncile şcolii, ci şi în viaţa reală prin activităţile extraşcolare desfăşurate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol caritabil, pus în scenă de elevi ai Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”.
 Vizualizări articol: 2203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacol caritabil, pus în scenă de elevi ai Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei