Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 301 (7302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Pauză. De la ce!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mod normal, omul îşi ia pauză după ce munceşte o vreme. Este vorba despre odihna strict necesară pentru ca apoi să munceşti şi mai îndârjit, şi cu mai mult spor. Fotbalul românesc a intrat şi el într-o pauză, numai că vorbim despre una atipică, venită după... Chiar aşa: după ce? Că doar nu putem vorbi de muncă decât dacă ţinem neapărat să facem mişto. Este suficient să priveşti un meci din campionatul nostru, iar apoi unul din oricare alt campionat televizat, pentru a înţelege că vorbim de chestii complet diferite. Că nu putem să numim "fotbal" şi ceea ce joacă ăilalţi, şi bambiliciul de pe toloacele patriei. Aşa putem înţelege fără prea mare efort de ce la ăia chiar e necesară din când în când câte o pauză (dar pe care nici măcar nu şi-o prea iau) după efortul ăla demenţial pe care ni-l etalează etapă după etapă, în timp ce la noi se pune de o odihnă de luni bune (anul ăsta e vorba de una "scurtă" şi la noi, de numai... 6 săptămâni!) cu toate că şi atunci când zic că fac efort, ai noştri practică doar un fel de odihnă (cât de cât) activă. În sfârşit, nu ne rămâne decât să tragem concluzia că la noi întreruperea nu e pentru odihnă, ci vine doar din cauze meteo şi, evident, pentru pomana porcului. În momentul când s-a luat pauza, mai sunt de jucat 4 etape din campionatul "normal", urmând apoi a se intra în chestiile alea numite idiot "play-out" şi "play-off" (în limba de origine însemnând absolut acelaşi lucru!). Deocamdată, pe primul loc se afla CFR Cluj, pe care nu putem să nu o apreciem totuşi pentru performanţa europeană, venită însă după jocuri oribile şi după multă baftă porcească. Locul 2 aparţine echipei Astra, care ne păcălise o vreme că ar juca aproape fotbal. Ne-am convins că nu-i aşa, când a dezmembrat-o chiar CFR-ul. În plus, am aflat că nesimţitul care o deţine nu se învredniceşte să-şi achite datoriile la angajaţi şi la stat, echipa fiind depunctată din acest motiv. Ne poate lămuri cineva de ce nu se cară cu toţii, antrenori şi jucători, lăsându-l pe puşcăriaş să joace el, dacă vrea, gratis? Iar ca să închei comentariul de azi, mai zic şi că Steaua cred că va lua titlul, că Dinamo se va desfiinţa până să se termine campionatul, şi că Piţi, lasă-ne! îşi va schimba numele în Piţi, lasă-i şi p-ăştia!

Vă doresc un Crăciun plin de veselie şi de daruri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pauză. De la ce!?.
 Vizualizări articol: 2703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pauză. De la ce!?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei