Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 301 (7302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi

ITM Suceava anunţă lansarea aplicaţiei „Inspecţia Muncii” pentru angajatorii care folosesc zilieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a anunţat lansarea aplicaţiei mobile „Inspecţia Muncii”, ca instrument de lucru util angajatorilor care folosesc zilieri în activitatea pe care o desfăşoară. Romeo Butnariu a spus că în urma înfiinţării, începând cu data de 20 decembrie 2019, a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor, ca modalitate de transmitere a datelor privind evidenţa zilierilor, Inspecţia Muncii pune la dispoziţia beneficiarilor o aplicaţie mobilă, care va putea fi utilizată de către toţi angajatorii care folosesc ca forţă de muncă zilieri, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

„Precizăm că beneficiarul sau utilizatorul are obligaţia să înfiinţeze, să completeze şi să transmită Registrul electronic de evidenţă a zilierilor conform metodologiei şi modelului ce urmează a fi stabilite în termenul legal prevăzut de 60 de zile, prin ordinul ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, să înregistreze, în Registrul electronic de evidenţă a zilierilor, toţi zilierii cu care exercită activităţi cu caracter ocazional, să transmită registrul electronic, zilnic, înainte de începerea activităţii de către fiecare persoană care urmează să se afle într-un raport de muncă cu beneficiarul”, a spus Romeo Butnariu.

El a mai adăugat că toate informaţiile necesare unui utilizator al aplicaţiei mobile „Inspecţia Muncii” se vor putea obţine accesând site-ul Inspecţiei Muncii, www.inspectiamuncii.ro. „De asemenea, recomandăm tuturor utilizatorilor acestei aplicaţii să parcurgă, în întregime, Manualul de utilizare, precum şi Termenii şi Condiţiile de utilizare a aplicaţiei”, a mai spus şeful ITM Suceava. El a spus că „Inspecţia Muncii” este o aplicaţie modernă, uşor de utilizat, care vine în sprijinul angajatorilor şi va reprezenta singura modalitate legală de înregistrare a activităţilor prestate de zilieri, fiind atât în avantajul angajatorului, cât şi al lucrătorului, ambii beneficiind, astfel, de protecţia legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava anunţă lansarea aplicaţiei „Inspecţia Muncii” pentru angajatorii care folosesc zilieri.
 Vizualizări articol: 2533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ITM Suceava anunţă lansarea aplicaţiei „Inspecţia Muncii” pentru angajatorii care folosesc zilieri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei