Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 301 (7302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din inimă

Daruri pentru copiii defavorizaţi şi persoanele vârstnice din parohiile Protopopiatului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fiecare an, în apropierea marelui praznic al Naşterii Domnului, preoţii din Protopopiatul Fălticeni desfăşoară activităţi social filantropice, îndreptându-şi atenţia către copii şi persoanele vârstnice din centrele de asistenţă socială.

Anul acesta, primii beneficiari ai ajutorului oferit de preoţii parohi au fost cei 20 de bătrâni care sunt în grija Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române (SONFR) – filiala Fălticeni, preşedinte Elena Aioanei, şi care au primit, la sediul Protoieriei Fălticeni, preparate din carne şi lapte, alimente neperisabile, fructe şi dulciuri şi tot ceea ce este necesar pentru a pune pe masă de Crăciun. La împărţirea darurilor, pr. protoiereu Adrian Dulgheriu le-a adresat cuvinte de încurajare şi mângâiere, arătând că aceşti bătrâni nu sunt singuri şi preoţii le vor fi alături ori de câte ori vor avea nevoie.

Şi vârstnicii aflaţi în grija aşezământului social Sfântul “Proroc Ilie” din satul Suha, comuna Mălini, au primit vestea cea bună a Naşterii Domnului prin colindul Coralei „Sfântul Ioan de la Râşca” a Protopopiatului Fălticeni. Bătrânii, împreună cu pr. Pavel Norocel şi preoteasă Anca Ionela, i-au aşteptat cu mare emoţie pe preoţii colindători şi pe părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, uitând pentru câteva clipe de greutăţile vârstei înaintate şi învăţând să zâmbească din nou cu speranţă în suflet. Căminul de bătrâni de la Suha este cel mai nou centru rezidenţial pentru bătrâni şi se află în purtarea de grijă părintească a părintelui Pavel Norocel şi a primarului Petru Nistor, care fac mari eforturi pentru a oferi condiţii cât mai bune celor 18 bătrâni. Pe lângă cântarea specifică acestei perioade, bătrânii au primit alimente de bază pentru cantină, fructe, dulciuri şi iconiţe.

Persoanele de la Centrul de asistenţă socială “Sfântul Apostol Andrei” din Fălticeni au primit, pe 20 decembrie, vizita părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, care a predat părinţilor Gheorghe Lungu şi Alexandru Lungu alimente necesare în perioada sărbătorii Naşterii Domnului. În numele celor 28 de bătrâni care nu pot fi îngrijiţi de familie, sunt persoane singure, fără familie sau cu situaţie financiară precară sau fără nici sursă de venit, cei doi preoţi slujitori au mulţumit pentru darurile primite.

 

Preoţii din Suceava ajută familiile nevoiaşe din zona Fălticeni

Toate aceste activităţi s-au desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, care prin purtarea sa de grijă părintească faţă de cei cu nevoi speciale i-a îndrumat şi pe părinţii Ciprian Herghiligiu şi Dumitru Hergiligiu, de la parohia Sfinţii “Împăraţi Constantin şi Elena” din cartierul Burdujeni - Suceava, către Protopopiatul Fălticeni. Darurile, constând în alimente neperisabile, dulciuri şi haine pentru familii defavorizate au ajuns la peste 90 de copii care se află în evidenţa parohiilor şi la persoane defavorizate din municipiul Fălticeni.

Tot în această perioadă, şi căminele de bătrâni de la Mănăstirea Bogdăneşti, Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Boroaia, aşezămintele de ocrotire socială din oraşul Dolhasca şi din satul Suha au primit un ajutor în bani pentru a putea plăti facturile la energia electrică şi termică în perioada sezonului rece. La toate aceste activităţi sociale s-au alăturat şi alte persoane care au contribuit cu haine şi alimente, printre care amintim familia Ioan şi Mariana Păiuş şi doctor Luminiţa Velicu din Fălticeni. Valoarea totală a bunurilor de care s-au bucurat peste 300 de persoane în prag de sărbători depăşeşte suma de 35.000 de lei.

“De aproape cinci ani organizăm, în preajma sărbătorilor de iarnă şi a celor Pascale, aceste activităţi, prin care încercăm să întindem o mână de ajutor celor care au mare nevoie de ea, arătând în mod faptic grija noastră faţă de semeni. Suntem convinşi că ei simt sprijinul nostru şi bucuria revederii, mai ales că nu se simt singuri şi abandonaţi, iar noi suntem mai bogaţi sufleteşte. Mulţumim Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen pentru binecuvântare şi ajutorul primit în demersul nostru, dar şi tuturor celor care ne-au fost aproape şi au înţeles cât de important este îţi ajuţi aproapele şi să simţi acel gând bun că ai ajutat din toată inima”, a precizat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daruri pentru copiii defavorizaţi şi persoanele vârstnice din parohiile Protopopiatului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Daruri pentru copiii defavorizaţi şi persoanele vârstnice din parohiile Protopopiatului Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei