Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 289 (7290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

O cauză nobilă

Elevii Şcolii Nr. 1 Suceava au adunat peste 10.000 de lei la Târgul caritabil de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii diriginţi ai claselor a VII-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava au organizat a VI-a ediţie a Târgului de Crăciun.

Într-o atmosferă de veritabil târg, aula şcolii şi-a deschis porţile în dimineaţa zilei de 5 decembrie 2019, fiind locul potrivit de manifestare a unui eveniment caritabil.

În spatele standurilor cu o ofertă bogată, elevii din clasele a VII-a, îmbrăcaţi în costume populare, au pus la dispoziţia celor peste 800 de elevi ai şcolii şi a părinţilor acestora o paletă variată de produse handmade de sezon: clopoţei, globuri din conuri de brad, steluţe, oameni de zăpadă umpluţi cu orez, ornamente pentru brad realizate din diferite materiale reciclabile. Nu au lipsit nuieluşele pentru Moş Nicolae, ghirlandele, coroniţele, dulciurile şi felicitările.

„Sub o cetină de brad, o Crăciuniţă se ocupa de manichiura colegelor din şcoală, care doreau să fie în trend de Moş Nicolae. Un grup de elevi şi-a pus în slujba muşteriilor talentul de a cânta la chitară cele mai frumoase colinde. Elfii au dat şi ei o mână de ajutor, fotografiindu-se cu elevii care au pus ceva mărunţiş în puşculiţă, pentru o amintire de la Târg.

După ce s-au minunat de produsele puse la dispoziţie de colegii lor, cumpărătorii şi-au achiziţionat ornamentele şi podoabele dorite. Pe la prânz, oferta Târgului era pe final, dar obiectivul acestui eveniment caritabil îndeplinit”, au povestit organizatorii.

 

Mai multe familii nevoiaşe vor fi ajutate

Elevii şi părinţii care au vizitat târgul au apreciat efortul şi produsele, ţinând cont că suma adunată în urma vânzărilor a fost de peste 10.000 de lei.

Dinu Oniu, părinte, a menţionat că această sumă va fi folosită în scop caritabil, astfel că 12 copii din centrul FARA şi trei copii orfani de mamă din satul Călineşti-Enache vor putea simţi şi ei magia Crăciunului. Alte cinci familii din Burdujeni şi câţiva bunici cărora nu are cine să le aline bătrâneţea vor avea lemne pentru foc şi vor avea ce pune pe masă în ziua de Crăciun.

„Am donat cu drag aceste jucării, poate bănuţii aceia îi vor aduce vreunui copil care are nevoie o pereche de ghetuţe, să nu-i îngheţe picioarele”, ne-a spus emoţionată o elevă a şcolii. 

„Cred că aproape o lună de zile, noi, părinţii, venind la şcoală şi lucrând alături de copiii noştri şi de doamna dirigintă, am realizat cea mai importantă lecţie despre generozitate. Puterea exemplului a bătut orice discurs pe această temă”, a relatat o altă mămică, Monica Monachu.

Directoarea şcolii, profesoara Lăcrămioara Toma, a concluzionat: „Târgul de Crăciun este un proiect care face parte din cultura organizaţională a şcolii noastre, fiind pus pe picioare de elevii claselor a VII-a. Începutul lunii decembrie este perioada potrivită pentru manifestarea acestui exerciţiu de generozitate, caritate, creativitate, antreprenoriat, socializare, dăruire, emoţie... Elevii noştri au ocazia să afle despre adevăratele valori, să-şi descopere potenţialul creativ, să se implice în realizarea unor activităţi cu scop caritabil şi să simtă bucuria muncii împlinite, să petreacă timp de calitate cu părinţii lor, cărora le mulţumim şi le spunem că fără implicarea dumnealor nu am fi reuşit să ducem la îndeplinire această misiune. Tabloul nu ar fi complet dacă nu ar fi menţionaţi organizatorii, diriginţii claselor a VII-a, anul acesta profesorii Liliana Timofti, Cristi Gabriel Hurjui, Petru Ilincăi”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Şcolii Nr. 1 Suceava au adunat peste 10.000 de lei la Târgul caritabil de Crăciun.
 Vizualizări articol: 2159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii Şcolii Nr. 1 Suceava au adunat peste 10.000 de lei la Târgul caritabil de Crăciun5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei