În culpă

Doi farmaciști s-au folosit de cartea de identitate a unui client pentru a paria la jocuri de noroc



Doi farmaciști, soț și soție, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru că s-au folosit din datele personale ale unui client care își făcuse un card de fidelitate la farmacie pentru a paria la jocuri de noroc.
Mihai și Alina Ioana Popescu au fost trimiși în judecată în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativa la infracțiunea de fraudă informatică, infracțiunea de evaziune fiscală și infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Potrivit datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în luna martie a anului 2015, o persoană a mers la punctul de lucru al farmaciei la care lucra Mihai Popescu. Clientul și-a făcut un card de fidelitate la respectiva farmacie, ocazie cu care o copie scanată a actului de identitate a ajuns pe mâna farmacistului.
„Ulterior, în cursul lunii aprilie 2016 inculpații au introdus date informatice false în sistemul informatic al unui agent economic – organizator de jocuri de noroc la distanță (on-line), în scopul de a obține un beneficiu material, respectiv la data de 23.04.2016 au creat un cont de jucător pe site-ul gestionat de respectivul organizator de jocuri de noroc, sub identitatea persoanei vătămate, în baza copiei scanate a actului de identitate al persoanei vătămate. Inculpații au folosit ulterior acest cont de jucător, sub identitatea persoanei vătămate, și au realizat câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei, sumă achitată de agentul economic – organizator de jocuri de noroc către cei doi inculpați, iar aceste acțiuni sunt apte de a produce persoanei vătămate o pagubă, constând în obligațiile fiscale aferente venitului din jocuri de noroc, prejudiciu care încă nu s-a produs”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
A doua zi, pe 24 aprilie 2016, Mihai Popescu a mers la punctul de lucru al unei firme de jocuri de noroc și a depus 500 de lei printr-o dispoziție de încasare și a semnat în fals dispoziția menționată, folosindu-se de datele clientului farmaciei.
„Ulterior, la data de 28.04.2016, inculpata s-a prezentat la același punct de lucru, a ridicat în numerar suma de 2.356 lei printr-o dispoziție de plată și a semnat în fals dispoziția menționată cu numele persoanei vătămate, dispoziția de plată fiind păstrată de agentul economic ca document de plată a sumei de 2.356 de lei. De asemenea, inculpații au ascuns sursa impozabilă obținută în cursul anului 2016, în sensul că, după ce în luna aprilie 2016 au creat, folosind date false, un cont de jucător pe o platformă de jocuri de noroc la distanță, sub identitatea persoanei vătămate, au folosit acest cont de jucător și au obținut la data de 28.04.2016 câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei, venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale, modalitate în care s-au sustras de la plata impozitului pe venitul realizat”, se mai arată în comunicatul remis de procurorii suceveni.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.
Procurorii au ținut să precizeze că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Recomandări

Doi soți, arestați pentru că ar fi exploatat prin cerșetorie timp de 8 ani o victimă cu afecțiuni fizice și psihice

Doi soți, arestați pentru că ar fi exploatat prin cerșetorie timp de 8 ani o victimă cu afecțiuni fizice și psihice
Doi soți, arestați pentru că ar fi exploatat prin cerșetorie timp de 8 ani o victimă cu afecțiuni fizice și psihice