Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 289 (7290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Şoarecele şi elefantul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-un banc care are mai bine de jumătate de secol, era vorba despre un şoarece şi un elefant care ajung simultan la capetele opuse ale unei punţi. Pornesc unul spre celălalt, iar puntea începe să se zgâlţâie, să se bălăngăne şi să trosnească. Ajunşi unul în faţa celuilalt, se opresc amândoi, iar şoricelul, privindu-l în ochi pe elefant, îi zice: "Băi, ce le mai tropăim!". Să fiu al naibii dacă meciul de alaltăieri, cu Rusia, mi-a sugerat altceva decât transpunerea într-o cumplită realitate contemporană a străvechiului banc. Nu cred că e nevoie să vă spun cine era şoricelul, deoarece dv, cei care citiţi rubrica asta, sunteţi cu mult dincolo de testul Pisa. Pe lângă asta, era absolut evident că podeaua sălii se zgâlţâia ori de câte ori tropăiau pe ea vreo 3 - 4 dintre elefănţelele lor, pe lângă care până şi Pintea părea fragilă. În asemenea condiţii, încă de la intrarea pe teren, mi-am imaginat o echipă a României care să folosească des şi eficient arma contraatacului. Acum, când scriu, la mai bine de 30 de ore după calamitate, în memorie nu mi-a rămas nici măcar un singur contraatac al României, şi tocmai de aceea mă întreb la ce mama naibii trebuia plătit chelu', din moment ce până şi la time-out-uri, tot Cristina Neagu dădea indicaţii celorlalte fete. Aaa, pentru ca să facă după meciuri conferinţe de presă în care să-i felicite ba pe antrenorul Muntenegrului (un român!) după ce ne-a bătut, ba pe antrenorul rusoaicelor, neuitând să-i tragă vreo două limbi şi domului Dedu, ăl' de l-a inventat pe chel şi care-l plăteşte pentru toate bătăile luate de parcă ar fi date! Ca masa să fie cu adevărat bogată, chelu' ne-a explicat, la finalul calamităţii, că rusoaicele ne-au tăvălit (am văzut şi noi, merci!) fiindcă au o condiţie fizică de senzaţie! Acu', întreb şi io, ca prostu': "Bă, da' noi de ce n-avem? Le dă rusu' spanac cu mai mult fer!? Sala în care se antrenează ele e mai lungă? Nu, nu şi mai groasă, că ăsta-i din alt banc! E sigur că papagalu' trebuie să stea chiar până la sfârşit? Adică măcar la ultimele două meciuri n-am putea să-l luăm la noi pe Trefilov, care e doar spectator?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoarecele şi elefantul.
 Vizualizări articol: 1801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şoarecele şi elefantul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei