Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 267 (7268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe 15 noiembrie

Testare gratuită a glicemiei la Dornești și Zamostea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în colaborare cu furnizorii de servicii medicale, unitățile administrativ – teritoriale cu asistență medicală comunitară, celebrează „Ziua Mondială a Diabetului” (ZMD), în data de 14 noiembrie. Cu această ocazie, DSP organizează, în colaborare cu asistenții medicali comunitari, activități de testare gratuită a glicemiei, a greutăţii şi tensiunii arteriale, în comunele Dornești – la primărie, și Zamostea – la căminul cultural, în data de 15 noiembrie; la Ciprian Porumbescu și Bălăceana, în data de 22 noiembrie; la Horodnic de Jos, Horodnic de Sus și Bilca – în ziua de 29 noiembrie, și la Broșteni, Crucea și Poiana Stampei – în data de 6 decembrie. Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a declarat că activități similare au mai avut loc la Vicovu de Sus și Arbore.

Dr. Grădinariu a afirmat că la nivel județean sunt organizate evenimente pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la factorii de risc în relaţie cu diabetul: fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres, precum şi simptomele de debut ale bolii.

În spaţiile de aşteptare din cadrul cabinetelor medicilor de familie, în alte spații publice protejate cu mare frecventare vor fi puse la dispoziţie materiale de informare – educare - comunicare, iar în școli vor fi organizate activităţi educative cu tema „Să cunoaştem diabetul!”.

Directorul DSP a arătat că prin această campanie specialiștii din sănătate îşi propun să atragă atenţia asupra problemelor de importanţă majoră în privinţa diabetului zaharat şi să menţină diabetul în atenţia populaţiei în mod susţinut.

 

În anul 2017, în România, la o populaţie adultă de 14.382.000 erau înregistrate 1.785.300 cazuri de diabet

„Ziua Mondială a Diabetului” este sărbătorită în întreaga lume de peste 200 de asociaţii membre ale Federaţiei Internaţionale de Diabet, în peste 160 de ţări, printre care şi România, de către alte asociaţii, organizaţii, companii, cadre medicale şi persoane suferind de diabet zaharat, precum şi familiile lor.

„Implicarea OMS în prevenirea şi controlul diabetului zaharat are scopul de stimulare şi sprijin pentru adoptarea de măsuri eficiente în supravegherea, prevenirea şi controlul diabetului şi complicaţiilor acestuia. Strategia globală privind dieta, activitatea fizică și sănătatea completează munca OMS în domeniul diabetului, prin canalizarea pe abordări populaționale pentru promovarea alimentației sănătoase și a activității fizice regulate, iar astfel, de reducere a problemei globale legate de obezitate și persoanele supraponderale”, a spus dr. Grădinariu.

În anul 2017, la nivel mondial, trăiau peste 425 de milioane de persoane cu vârste între 20 şi 79 de ani cu diabet, iar cele mai multe dintre aceste persoane aveau diabet tip 2 (352 de milioane), care poate fi prevenit prin activitate fizică regulată, dieta sănătoasă, echilibrată și promovarea unui stil sănătos de viață.

În acelaşi an, 2017, numărul deceselor din cauza diabetului şi hiperglicemiei a fost de 3,7 milioane, iar 1,5 milioane decese au fost cauzate de diabet.

În 2045 se prognozează un număr de 629 de milioane de persoane cu diabet.

Conform Studiului Naţional privind „Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi” (PREDATORR), în anul 2017, în România, la o populaţie adultă de 14.382.000, erau înregistrate 1.785.300 cazuri de diabet la adulţi cu vârste între 20 și 79 de ani, cu o prevalenţă a bolii de 12,4%. În realitate există numeroase cazuri de diabet nediagnosticate.

Pentru anul 2019, sloganul campaniei naţionale este „Diabetul - o problemă și a  familiei”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testare gratuită a glicemiei la Dornești și Zamostea.
 Vizualizări articol: 1224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Testare gratuită a glicemiei la Dornești și Zamostea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei