Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 267 (7268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Primarul din Frătăuţii Vechi şi viceprimarul de Rădăuţi au rămas fără funcţii

Joi, 14 Noiembrie 2019 (12:17:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a semnat ordinele de constatare a încetării înainte de termen a mandatului de primar al comunei Frătăuţii Vechi pentru Vasile Artimon Ionesi şi pentru viceprimarul de Rădăuţi, Bogdan Loghin. Pentru primarul din Frătăuţii Vechi ordinul a fost semnat în data de 12 noiembrie a.c., iar pentru viceprimarul de Rădăuţi, în data de 13 noiembrie a.c..

În cazul lui Ionesi, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat un conflict de interese de natură administrativă şi penală, acesta fiind acuzat că a semnat ordinele de plată în baza cărora primăria pe care o conducea a achiziţionat în mod direct produse în valoare de 35.414,56 lei de la SC Bună Dimineaţa Impex SRL, societate comercială în cadrul căreia soţia sa deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, încălcând, astfel, legea. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese. Rezultatul final a fost că starea de incompatibilitate a primarului a fost probată, astfel că acesta a rămas fără mandat.

În ceea ce-l priveşte pe Bogdan Loghin, el a pierdut mandatul de consilier local, implicit pe cel de viceprimar, după ce a fost exclus din partidul pe lista căruia a fost ales. Înainte de emiterea ordinului de constatare a încetării mandatului, prefectul Mirela Adomnicăi a solicitat precizări suplimentare partidului din care a făcut parte Loghin, referitoare la respectarea procedurilor de excludere.

Viceprimarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a fost exclus din PSD în data 29 octombrie a.c. şi, conform legii, a pierdut calitatea de consilier local.

Precizăm că ordinul prin care mandatul unui primar încetează înainte de termen nu este un act rezultat în urma unei cercetări, ci un act constatator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Frătăuţii Vechi şi viceprimarul de Rădăuţi au rămas fără funcţii.
 Vizualizări articol: 4738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul din Frătăuţii Vechi şi viceprimarul de Rădăuţi au rămas fără funcţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei