Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 267 (7268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Drag de satul meu”

Proiect pentru promovarea și conservarea moștenirii culturale a satului Verești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada octombrie - decembrie 2019, satul Verești desfășoară proiectul „Drag de satul meu”, implementat la nivel național în 16 sate din 13 județe. Acesta urmărește să aducă în prim-plan specificul cultural al fiecărui sat implicat în proiect pentru a scoate în evidenţă patrimoniul cultural şi pentru a creşte gradul de implicare a comunităţilor din mediul rural.

În cadrul proiectului, la Verești s-au organizat mai multe activități și ateliere: desene și texte tip eseu cu titlul „De ce mi-e drag satul meu?”; organizarea unui workshop, unde elevi și părinți au realizat obiecte cu simboluri tradiționale locale; colajul „Drag de satul meu”, unde fiecare elev și părinte implicat în proiect a desenat câte un simbol specific satului în care s-a născut etc.

Evenimentul „Drag de satul meu” a avut loc marți, 12 noiembrie, la Căminul Cultural din Verești, ca o încununare a tuturor demersurilor făcute cu multă seriozitate și migală.

Boboceii clasei I B și elevii de gimnaziu de la Programul Școală după școală, îndrumați de către prof. înv. primar Elena Butnariu, și invitații lor au readus în memorie momente importante din istoria satului Verești, devenind părtași și purtători ai tradițiilor românești autentice. „Costumul nostru popular a fost purtat cu mândrie de toți cei prezenți la activitate. Bucuria copiilor a făcut ca acest eveniment să fie unul plăcut, încărcat de emoții pozitive, sentimente de bucurie, prețuire și respect pentru poporul român. Activitatea a fost un exemplu de patriotism, de responsabilitate socială, de civism și de dragoste de neam și țară”, au transmis organizatorii.

Aceștia au menționat că activitatea din această săptămână a fost un exemplu de implicare a copiilor și de educare a acestora în spiritul unor valori precum unitatea, armonia, dragostea față de locul natal, respectul față de trecutul țării.

 „A fost o îmbinare reuşită de momente artistice: cântecul și dansul popular ne-au înveselit inimile. Spațiul derulării momentelor a fost cu totul și cu totul deosebit: obiecte vechi, covorașe, icoane, tablouri lucrate cu mult drag, machete și colaje au contribuit la întărirea sentimentului patriotic”, au mai spus cei implicați.

Aceștia asigură că implementarea proiectului va contribui la conștientizarea și conservarea moștenirii culturale pe care ne dorim să o transmitem către generațiile tinere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru promovarea și conservarea moștenirii culturale a satului Verești.
 Vizualizări articol: 1723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect pentru promovarea și conservarea moștenirii culturale a satului Verești5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei