Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 183 (7184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primii din ţară

Suceava a finalizat investiţiile făcute din economii la proiectele pe fonduri elveţiene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava a finalizat toate proiectele care au beneficiat de finanţare din partea Elveţiei, inclusiv cele suplimentare, de iluminat modern în şcoli şi dotarea cu autobuze electrice, de capacitate redusă, la care s-au folosit economiile rezultate la celelalte proiecte.

„Pe 7 mai a fost o recepţie finală a proiectelor din partea ambasadorului Elveţiei, Excelenţa Sa Arthur Mattli, dar acum s-a încheiat cu implementarea lor, fiind finalizate plăţile pentru cele cinci autobuze electrice – 5 milioane de lei, bani pe care urmează să-i recuperăm de la partea elveţiană. Tot din economii la proiectele iniţiale ne-am ocupat de montarea a 9.221 de aparate de iluminat de tip LED în 20 de unităţi de învăţământ. Suntem primul oraş din România care a încheiat aceste proiecte elveţiene, în comparaţie cu oraşe precum Cluj, Braşov şi Arad, mai mult, noi am utilizat şi banii rezultaţi din economii”, a precizat edilul sucevean, Ion Lungu.

Cele două proiecte principale accesate de Primăria Suceava - „Management modern şi eficient al iluminatului public” şi „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde” - au o valoare totală de 9,504 milioane de franci elveţieni, din care grantul elveţian este de 7,277 de milioane de franci elveţieni.

Ambele proiecte au adus economii semnificative la bugetul local al Sucevei, chiar din primul an de implementare, iar ţinând cont de exemplul de bune practici pe care l-a dat administraţia locală, există mari şanse în obţinerea de noi fonduri elveţiene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava a finalizat investiţiile făcute din economii la proiectele pe fonduri elveţiene.
 Vizualizări articol: 1241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava a finalizat investiţiile făcute din economii la proiectele pe fonduri elveţiene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei