Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 183 (7184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Extindere de reţele

Gaz metan pentru locuitorii din Burdujeni Sat, chiar din primăvara anului viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai importante lucrări de investiţii demarate de municipalitatea suceveană din fonduri proprii, extinderea reţelelor de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, a fost realizată deja în proporţie de 25%, încât o parte dintre locuitorii din acea zonă vor putea beneficia de gaz metan din primăvara anului viitor.

„Lucrarea, la stadiul fizic, este realizată în proporţie de 25%, respectiv s-au montat 6.073,5 m liniari (peste 6 km) conductă, pe un număr de opt străzi: Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pârvan, Pictor Panaiteanu, Căprioarei, Victor Babeş şi Dobrilă Eugen. În paralel se lucrează şi la alimentarea din magistrala de gaz metan din Zona IIRIC până pe strada 22 Decembrie 1989 (lângă sediul de primărie din Burdujeni), unde va fi montată o staţie de presiune redusă, care este în curs de achiziţie de către Test Prima”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Chiar dacă unii dintre locuitorii zonelor unde s-au montat conductele sperau să beneficieze de gaz metan chiar din această iarnă, mai sunt multe de făcut până când noua reţea să fie funcţională. Tocmai de aceea, chiar dacă lucrările au avansat bine, cel mai devreme gazul metan va putea fi furnizat din primăvara viitoare.

„Îmi doresc ca gazul să ajungă cât mai rapid pe primele străzi din Burdujeni Sat, dar în urma discuţiilor cu specialiştii, sunt încă multe de făcut, mai ales fel de fel de probe şi avize de obţinut, încât cel mai probabil furnizarea va putea începe efectiv din primăvara anului viitor – aprilie sau mai. Celor care mă tot întreabă dacă să îşi cumpere lemne în această iarnă sau nu, le spun că trebuie să cumpere, pentru iarna aceasta”, a adăugat edilul sucevean.

Contractul de execuţie privind racordarea la reţeaua de gaz metan a cartierului Burdujeni Sat şi a Cartierul Tineretului de la DN 29, în valoare de 3.711.250,35 de lei fără TVA, a fost semnat pe 10 octombrie 2018 de conducerea Primăriei Suceava cu firma SC Test Prima SRL Suceava.

Termenul de executare a lucrărilor este de 36 de luni, extinderea de gaz metan vizând 33 de străzi şi un număr total de 1.300 de locuinţe, pe o distanţă totală de 28,5 km.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gaz metan pentru locuitorii din Burdujeni Sat, chiar din primăvara anului viitor.
 Vizualizări articol: 1125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gaz metan pentru locuitorii din Burdujeni Sat, chiar din primăvara anului viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei