Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 183 (7184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Automatizare

Taxatoarele din autobuzele TLP Suceava vor dispărea odată cu modernizarea celor 47 de staţii din oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Posturile de taxatoare în mijloacele de transport în comun ale societăţii de transport public local (TPL) Suceava vor dispărea odată cu achiziţia celor 50 de noi autobuze electrice. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că proiectul de mobilitate urbană al municipalităţii include şi modernizarea celor 47 de staţii de autobuz, care va însemna introducerea unui sistem automat pentru tichetele de călătorie cu autobuzele TPL. Salariatele care lucrează acum ca taxatoare vor fi redistribuite în alte posturi în cadrul TPL, a precizat Lungu.

Achiziţia noilor autobuze va conduce şi la ieftinirea biletelor, de la 2,5 la 2 lei şi gratuitate pentru toţi pensionarii din municipiul Suceava.

Un contract de finanţare pentru 35 de autobuze electrice, în valoare totală de 116.189.650 de lei, adică aproximativ 25 de milioane de euro, a fost deja semnat şi s-au demarat procedurile de licitaţie.

Este vorba despre proiectul de mobilitate urbană pentru realizarea unui sistem integrat de transport public în municipiul Suceava, care prevede achiziţia a 25 de autobuze electrice de 12 metri, 10 autobuze electrice de 6 metri, 44 de staţii de încărcare şi modernizarea a 47 de staţii de transport public de călători. Proiectul include şi reabilitare străzii Vasile Pârvan.

Licitaţia pentru alte 15 autobuze mari, în valoare de 50.426.627 de lei din fonduri europene, proiect în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care ar fi trebuit să aibă loc în data de 29 iulie a.c., a fost însă amânată de MDRAP cu aproximativ o lună de zile.

Când procedura de achiziţii va fi finalizată municipiul Suceava va avea 50 de autobuze electrice noi, 40 mari şi 10 mici, la care se adaugă cele cinci autobuze electrice care circulă deja în Suceava, cumpărate cu fonduri elveţiene, deci un total de 55 de autobuze electrice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxatoarele din autobuzele TLP Suceava vor dispărea odată cu modernizarea celor 47 de staţii din oraş.
 Vizualizări articol: 4962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
Taxatoarele din autobuzele TLP Suceava vor dispărea odată cu modernizarea celor 47 de staţii din oraş3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei