Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 183 (7184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bănuieli confirmate

Elev de la Colegiul „Petru Rareş”, arestat pentru trafic de droguri: este acuzat de consum şi comerţ de canabis, inclusiv la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev despre care s-au adunat date că ar fi consumat şi vândut canabis inclusiv la şcoală, respectiv la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava, ieri, la propunerea procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava.

Probatoriul a fost adunat de anchetatori în ultimele câteva luni de zile, după ce tânărul a fost găsit într-o staţie de autobuz din municipiul Suceava cu un rucsac în care transporta peste 60 de grame de canabis şi un cântar electronic.  

 

A declarat că a găsit „iarba” la un tomberon

Structurile de combatere a crimei organizate au intrat pe fir în acest caz la începutul anului, la finalul lunii ianuarie. Pe 24 ianuarie, după miezul nopţii, un echipaj de jandarmi aflat în misiune de patrulare în municipiul Suceava a observat, în staţia Nordic, pe bulevardul George Enescu, doi tineri care au fost consideraţi suspecţi, deoarece au devenit agitaţi când i-au văzut pe oamenii legii. Asupra unuia dintre tineri, jandarmii au găsit un rucsac, în care au fost descoperite trei ambalaje împachetate din folie alimentară, ce conţineau muguri de substanţă vegetală, ce părea a fi canabis, plus un cântar electronic.

Tânărul respectiv a fost identificat în persoana lui Vladimir Emilian P., în vârstă de 17 ani, el mai fiind însoţit de încă un tânăr. În faţa poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi a procurorului de caz de la DIICOT, tânărul a declarat iniţial că a găsit „iarba” întâmplător, la un tomberon aflat în apropiere de Liceul Sportiv Suceava. El a declarat că drogurile nu erau ale sale, însă cu toate acestea şi-a confecţionat un joint dintr-o ţigară normală din care a scos tutunul.

O poveste pe care anchetatorii nu au avut cum să o ia în serios, ulterior adunând şi probatoriu.

 

Cunoscut în anturajul de la şcoală. Consumul de canabis, inclusiv în pauzele dintre ore

Din cercetările demarate de poliţiştii specializaţi în faptele legate de consumul de droguri a rezultat că Vladimir Emilian este cunoscut în mediul său de prieteni pentru că ar consuma canabis. Mai mult, s-au adunat date că tânărul, elev la data respectivă la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, obişnuia să consume droguri în locuri retrase, inclusiv în pauzele dintre orele de curs. Acesta avea asupra sa diferite cantităţi de canabis, atât pentru consum propriu, cât şi pentru alte persoane interesate, a rezultat din ancheta structurilor de combatere a crimei organizate.

 

Peste 60 de grame de canabis pregătite pentru vânzare

Revenind la episodul prinderii din data de 24 ianuarie, probele de laborator au indicat ulterior că tânărul avea în rucsacul ridicat de jandarmi cantitatea totală de 61,5 grame de inflorescenţe de canabis. Marfa era pregătită pentru vânzare, o dovadă în acest sens fiind modul de porţionare şi împachetare (pentru a nu emana miros), precum şi prezenţa cântarului electronic, pe care s-au descoperit urme de canabis.

 

Arestat după ce iniţial primise doar control judiciar

După completarea probatoriului şi a certificării faptului că în rucsac era transportat canabis, acum câteva zile tânărul a fost pus sub acuzare ca inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de droguri de risc”, în modalităţile „procurare, deţinere şi transport pentru punere în vânzare” şi vânzare de droguri de risc.  

Vladimir Emilian a fost reţinut iniţial, pe 1 august, pentru 24 de ore, după care Tribunalul Suceava a decis că măsura controlului judiciar este suficientă faţă de el. Procurorii DIICOT au considerat că măsura este prea blândă şi au făcut apel, acesta judecându-se ieri, la Curtea de Apel Suceava. Magistraţii de la această instanţă superioară au admis contestaţia formulată de procurorii de la DIICOT şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, mandatul fiind definitiv.

 

A ajuns în arest, în locul vacanţei din Vama Veche

Audiat în calitate de inculpat, tânărul a declarat că îşi recunoaşte şi regretă fapta. Un amănunt de culoare este că tânărul a cerut să fie audiat mai în detaliu după data de 20 august, întrucât până atunci are bilete pentru a-şi petrece vacanţa în Vama Veche. În noile condiţii, arestat preventiv pentru 30 de zile, tânărul nu va mai ajunge în vacanţa de pe Litoral, cel puţin nu acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev de la Colegiul „Petru Rareş”, arestat pentru trafic de droguri: este acuzat de consum şi comerţ de canabis, inclusiv la şcoală.
 Vizualizări articol: 9183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Elev de la Colegiul „Petru Rareş”, arestat pentru trafic de droguri: este acuzat de consum şi comerţ de canabis, inclusiv la şcoală5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei