Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 183 (7184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Trofeul „Tudor Opriş”

Marele Premiu al competiţiei de creaţie literară ,,Tinere condeie”, pentru o elevă de la colegiul din Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Diana Şmalbergher, elevă în clasa a IX-a la Colegiu Tehnic ,,Laţcu Vodă” Siret, a obţinut marele premiu al Concursului naţional de creaţie literară „Tinere condeie”, respectiv trofeul de laureat, ,,Tudor Opriş”.

Ultima etapă a competiţiei a constat într-o tabăra de creaţie, desfăşurată la Călimăneşti, la finele lunii iulie, unde au fost reuniţi elevii care au obţinut cele mai merituoase rezultate în cadrul fazei naţionale a concursului.

Eleva colegiului din Siret a fost coordonată de prof. Ancuţa Simona Ciubotariu, aceasta menţionând că „Diana a obţinut premiul I la faza naţională a concursului <Tinere condeie> şi a fost selectată să participe în tabăra de creaţie a concursului, unde datorită creativităţii demonstrate în cadrul unei noi etape a concursului, desfăşurată de această dată în tabără, a obţinut trofeul de laureat  <Tudor Opriş>”.

Concursul a presupus realizarea unei creaţii literare pe o temă dată de membrii juriului. Lucrările de la secţiunea liceu trebuiau să reflecte cerinţa: „Imaginează-ţi că ai câştigat Premiul Nobel”.

„Tinere condeie” este patronat de Ministerul Educaţiei şi Uniunea Scriitorilor. A luat fiinţă în anul 1967, ca formă de evaluare şi valorificare a creativităţii elevilor în domeniul literar.

Competiţia vizează descoperirea, cultivarea şi stimularea talentului literar al elevilor; cultivarea, la nivel naţional, a potenţialului de creativitate literară a copiilor şi adolescenţilor din România; încurajarea schimburilor de experienţă culturală între elevi şi între elevi şi profesori. Concursul se adresează tuturor elevilor iubitori de literatură din clasele VII-XII.

 

Alte rezultate ale elevilor suceveni

Rezultate foarte bune a obţinut în tabăra de creaţie şi o altă elevă a Colegiului Tehnic ,,Laţcu Vodă” Siret, respectiv Iuliana Ursachi, din clasa a XI-a, coordonată de prof. Mihaela Cristina Filipiuc, care a obţinut premiul I la faza naţională, secţiunea poezie.

În tabăra de creaţie au participat doi elevi ai Colegiului Tehnic, însă este important de precizat faptul că la faza naţională s-au calificat cinci: Diana Şmalbergher şi Cezara Grigoraş, eleve în clasa a IX-a, Iuliana Ursachi şi Ştefan Cristinaru, elevi în clasa a XI-a, şi Cristiana Clucencu, elevă în clasa a XII-a, coordonaţi de prof. Ancuţa Simona Ciubotariu şi Mihaela Cristina Filipiuc.

Elevii din judeţul Suceava au fost însoţiţi în tabără de prof. Mirela Haureş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marele Premiu al competiţiei de creaţie literară ,,Tinere condeie”, pentru o elevă de la colegiul din Siret.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marele Premiu al competiţiei de creaţie literară ,,Tinere condeie”, pentru o elevă de la colegiul din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei