Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 183 (7184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înscrieri până pe 20 august

Se caută voluntari în programul educaţional „Ajungem Mari”, dedicat copiilor din centre de plasament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se caută voluntari în programul educaţional „Ajungem Mari”, dedicat copiilor din centre de plasament. Fiecare voluntar va dedica 3 ore pe săptămână, timp de 8 luni (în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020), pentru a-i ajuta pe copii cu pregătirea şcolară sau la ateliere creative. Nu este nevoie de experienţă în lucrul cu copiii. Singurele condiţii pentru înscriere sunt: dorinţa de implicare, seriozitatea şi vârsta de peste 16 ani. Data limită de înscriere este 20 august (mai multe date pe www.ajungemmari.ro, unde găsiţi şi formularul online de înscriere).

Pentru toţi cei înscrişi se va organiza un curs de iniţiere în metode de lucru cu copiii cu traumă (durata cursului este de 8 ore). Experienţa de voluntariat este una frumoasă, iar voluntarii spun că primesc mai mult decât dăruiesc.

„Copiii m-au învăţat să fiu şi mai răbdătoare, mai matură, mai responsabilă şi mai înţelegătoare. Cu ei învăţ să nu mă iau după aparenţe şi să ascult înainte de a judeca. Cu ei învăţ ce înseamnă adevărata bucurie şi am realizat cât de mult înseamnă o încurajare, o îmbrăţişare sau cât de important este să apreciezi oamenii pentru ceea ce sunt acum, fără să ceri prea mult dintr-odată”, este de părere Ionela, voluntar „Ajungem Mari”.

Reprezentanţii Asociaţiei Lindenfeld, organizaţie nonguvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii, cea care a demarat programul „Ajungem Mari”, ne-au spus că activitatea proiectului este organizată în module de voluntariat de câte 8 luni, perioada anului şcolar, în care voluntarii îi vizitează săptămânal pe copiii şi tinerii din centre. „Copiii au nevoie de prieteni mai mari care să-i înveţe şi să-i îndrume. Vei dărui 3 ore/săptămână de educaţie, joacă şi încurajare, timp de 8 luni. Devino voluntar pentru copiii şi tinerii instituţionalizaţi şi din medii defavorizate”, este îndemnul organizatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută voluntari în programul educaţional „Ajungem Mari”, dedicat copiilor din centre de plasament.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se caută voluntari în programul educaţional „Ajungem Mari”, dedicat copiilor din centre de plasament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei