Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 152 (6862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Necesităţi

Reparaţiile stradale, prioritatea Primăriei Suceava în această perioadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Refacerea străzilor afectate de uzură și de diferenţele de temperatură dintre iarnă-vară  este în plină desfășurare în municipiul Suceava, dar forţa de muncă alocată de firma care a câștigat licitaţia organizată de Primărie este considerată insuficientă.

„Reparaţiile stradale reprezintă prioritatea de grad 0, chiar și la discuţiile de luni dimineaţă am pus problema măririi numărului de echipe implicate în acţiunile de refacere a străzilor”, a spus primarul Ion Lungu, care a cerut celor de la Autotehnorom să aducă echipe suplimentare.

„Bani pentru reparaţii și investiţii la străzi sunt, avem alocate 26 de milioane de lei în bugetul pe 2018, dar ritmul de lucru lasă de dorit”, a precizat edilul sucevean.

Din această cauză, artere rutiere intens circulate sunt afectate de gropi uriașe, așa cum este și cazul traseului de acces către Piaţa Angro (acum fiind sezonul în care are cea mai mare căutare), dar și ruta stabilită de municipalitate pentru a se ajunge dinspre Centru în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava, pe acolo trecând zilnic mii de autoturisme, care riscă să fie avariate de nu sunt ocolite „craterele” din asfalt.

Lungu a spus că în scurt timp se va lucra și la reabilitarea străzilor afectate de lucrările de termoficare din toamna trecută, în special în cartierul Zamca – Grigore Ureche, Ion Neculce etc.

O altă investiţie, de modernizare a unui drum de pământ din cartierul Burdujeni Sat, bate pasul pe loc în așteptarea altui proiect major – extinderea reţelelor de gaz metan.

„Săptămâna aceasta ar putea fi desemnat câștigătorul licitaţiei de gaz metan din Burdujeni Sat. Am cerut să se grăbească procedurile, în limita constrângerilor legale, pentru că este o licitaţie foarte importantă și aș dori ca lucrările să înceapă chiar de anul acesta, mai ales că avem și o stradă din Burdujeni Sat – Lev Tolstoi, unde lucrările de asfaltare au fost sistate până la introducerea gazului metan, pentru a nu se sparge strada abia refăcută, când vor fi introduse conductele de gaz”, a precizat edilul Sucevei.

Tot de infrastructură ţin și lucrările de amenajare a drumurilor și parcărilor în cartierul Europa, de pe Dealul Tătărași, unde se execută și reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Alte lucrări aflate în execuţie sunt cele de extindere a reţelelor de utilităţi (apă-canalizare, gaz metan și energie electrică) pentru blocurile ANL de la Metro.

În prezent, municipalitatea suceveană este implicată în trei licitaţii importante – cea de achiziţionare a 5 autobuze electrice din fonduri elveţiene, cea de atribuire a salubrizării menajere pentru o perioadă de minim 12 ani, precum și pentru realizarea unui monument al Unirii.

„Vreau să grăbim pe cât posibil licitaţia de achiziţionare a autobuzelor electrice, să fie desemnat un câștigător, astfel încât să putem beneficia de ele la finele anului, știut fiind faptul că de obicei durează cam 6 luni livrarea acestora, din momentul semnării contractului. Continuăm licitaţia de salubrizare menajeră, la care, conform deciziei instanţei, mergem mai departe cu evaluarea ofertelor. Nu în ultimul rând, s-a reluat licitaţia pentru monumentul Unirii, sperăm ca de data aceasta să se depună proiecte interesante, din care să alegem unul care să fie transpus în practică, pentru că monumentul are o puternică valoare simbolică, prin care am marca Anul Centenar”, a adăugat edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reparaţiile stradale, prioritatea Primăriei Suceava în această perioadă.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reparaţiile stradale, prioritatea Primăriei Suceava în această perioadă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei