Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 152 (6862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartizarea computerizată

Cele mai bune specializări din județ, după mediile de admitere la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 4.800 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava au aflat luni, 9 iulie, care este liceul și specializarea unde au fost admiși în urma repartizării computerizate, în funcție de notele de la evaluarea națională și mediile din gimnaziu.

Șapte elevi au fost admiși cu media 10 la liceu, trei optând pentru Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava, trei pentru Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, iar unul pentru Colegiul „Petru Rareș” Suceava, cei mai mulți la profil de mate-info.

Cele mai mari medii de admitere le au viitorii elevi ai clasei de matematică-informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava, unde candidaţii au fost admişi cu medii cuprinse între

9,56 și 10. Mai exact, un absolvent de gimnaziu cu o medie mai mică de 9,56 nu ar fi avut șanse să fie admis în această clasă.

Aceasta este singura specializare inclusă de Ministerul Educației în Top 50 al celor mai bune specializări din țară, din prisma notelor de admitere, fiind clasată pe locul 31.

Cu medii între 9,45 și 10 au fost admiși cei 28 de boboci de la clasa de bilingv engleză de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Concurența a fost mare și la specializarea științe sociale, unde cei 14 viitori liceeni care au optat pentru bilingv engleză au intrat cu medii între 9,23 și 9,64.

La clasa de matematică – informatică de la „Ștefan cel Mare”, deși au fost alocate 56 de locuri, „bătălia” pe un loc la această specializare a fost strânsă. Cei 56 de „admiși” au medii între 9,13 și 10.

La Colegiul ”Petru Rareș”, matematică - informatică, cei 56 de proaspeți boboci au avut medii de admitere între 9,12 și 9,84.

Tot cu medii de peste 9 (între 9,03 și 10) s-a intrat și la științe ale naturii de la Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava,

Top 10 al celor mai bune specializări din județ în ceea ce privește notele de admitere este dominat de cele două colegii mai sus amintite, care an de an țin stindardul sus în ceea ce privește mediile de admitere la liceu.

Top 10 al specializărilor este completat de științe ale naturii, bilingv engleză (Colegiul „Petru Rareș”) - medii între 8,95 și 9,67; științe ale naturii (Colegiul „Petru Rareș”) - medii între 8,82 și 9,73; științe sociale (Colegiul „Ștefan cel Mare”) - medii între 8,77 și 9,58; mate - info (Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți) - medii între 8,72 și 9,85.

 

26 de elevi admiși la liceu cu medii mai mici de 3

De cealaltă parte, pentru câteva zeci de elevi care şi-au încheiat socotelile cu ciclul gimnazial, mediile de admitere de 2, 3 sau 4 nu au fost o piedică pentru admiterea la liceu. Chiar și elevii cu medii mediocre, sub 5, pot fi admiși la o unitate de învățământ liceal, potrivit metodologiei.

Cea mai mică medie de admitere de anul acesta a fost de 2,22, cu care un elev a fost admis la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, specializarea mecanică.

Cu 2,27, un alt elev a fost admis la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița, specializarea Resurse naturale și protecția mediului.

471 de absolvenți de gimnaziu au primit permisul de intrare la liceu deși au medii de admitere mai mici de 5.

Dintre aceștia, 26 au fost declarați admiși la licee tehnologice sau colegii tehnice cu medii mai mici de 3.

Pentru cei mai mulți dintre acești elevi, în decurs de patru ani, saltul spre o medie de trecere la bacalaureat este greu de făcut. De regulă, în aceste situații reprezentanții școlilor recomandă alegerea unei clase de învățământ profesional, mai ales în condițiile în care liceele au o ofertă bogată în această direcție.

 

Medii mai mici față de 2017

La majoritatea specializărilor, inclusiv cele de la liceele de top, mediile de admitere au scăzut semnificativ comparativ cu 2017.

Anul trecut erau 921 de elevi cu medii peste 9, față de 628 în acest an. Medii între 8 și 8,99 erau 1.059, comparativ cu 892 în prezent.

Revenind la liceele sucevene, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” cele mai bune rezultate le au cei care au fost declarați admiși la cele două clase de mate – info, unde mediile de admitere sunt între 8,58 și 9,94.

La științe sociale s-a intrat cu medii de la 8,06, iar la filologie de la 7,88. La toate cele trei specializări ale unității, mediile de admitere au scăzut față de anul trecut.

La Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, cele mai mari medii, între 8,72 și 9,85, sunt la mate-info. Cel mai mic calificativ cu care un elev a fost admis la acest liceu a fost 7,93.

Bobocii de la clasa de științe ale naturii de la C.N. ”Nicu Gane” din Fălticeni au avut medii de admitere între 7,73 și 9,58. Ultima medie de admitere de la colegiu este 7,41, a unui elev admis la filologie.

La Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, specializarea comerț, mediile sunt din intervalul 7,12 - 8,24. Cea mai mică medie este de 6,37 la Turism și alimentație.

La Colegiul Național de Informatică "Spiru Haret" Suceava, mediile de admitere au fost peste 7,49, în urma repartizării ocupându-se toate locurile din oferta educaţională a anului şcolar 2018 – 2019.

La Colegiul „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, ultima medie de admitere de anul trecut, de la mate-info, a fost 8,24, în acest an pragul prăbușindu-se până la 5,27. La filologie, ultima medie de admitere este de 6,58, la științe ale naturii - 6,63, la științe sociale - 6,34.

La Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, cele mai bune medii sunt la specializarea mate - info, unde bobocii au intrat cu medii între 7,58 și 10.

La Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, la filologie, mediile sunt între 6,66 și 9,62, la științe ale naturii - între 6,53 și 9,81, la mate - info  - între 6,47 și 9,89, la științe sociale - între 5,59 și 6,67 .

Rezultatele complete, pentru fiecare liceu în parte, pot fi consultate la www.admitere.edu.ro.

Reamintim că între 10 și 13 iulie este programată depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care candidații au fost repartizați. În lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai bune specializări din județ, după mediile de admitere la liceu.
 Vizualizări articol: 4564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Cele mai bune specializări din județ, după mediile de admitere la liceu4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei