Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 152 (6862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Probleme

Aproape 1.300 de hectare de terenuri agricole şi păşune, calamitate de ape

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ploile abundente, care au făcut pagube serioase în judeţ la finele lunii iunie, au creat probleme şi în agricultură. Conform datelor centralizate de Direcţia Agricolă Suceava au fost afectate de ape în total 1.280 de hectare de teren, o parte agricol şi restul păşuni.

Cele mai afectate din acest punct de vedere sunt localităţile Mălini, cu 120 de hectare de teren agricol şi 44 ha de păşune afectate, Boroaia – 100 de hectare de teren agricol şi 22 ha de păşune, Vicovu de Sus, cu 35 de hectare de teren agricol şi 220 de ha de pajişti, Arbore – 25 de hectare de teren agricol şi 65 ha de pajişti, Todireşti – 71 de hectare de teren agricol şi 75 de hectare cu păşune.

Directorul Direcţiei Agricole Suceava, Haralampie Duţu, a declarat că sunt afectate în jur de 186 de hectare de teren cultivate cu porumb, 50 de hectare de grâu, 22 de hectare de floarea-soarelui.

De precizat că din totalul suprafeţei afectate, în jur de două treimi sunt terenuri cu păşune.

Alte suprafeţe au fost afectate la finele săptămânii trecute, sâmbătă, 7 iulie, după o ploaie foarte abundentă, însoţită de grindină, care a căzut în zona Bosanci-Udeşti. Cel mai afectat este satul Plăvălari din Udeşti, unde s-a aşternut un „covor de gheaţă” care în mod cert a provocat pagube importante în agricultură.

Aceste pagube urmează a fi centralizate în următoarele zile.

Pe lângă aceste suprafeţe afectate de ploile abundente, umiditatea excesivă creează şi alte probleme în agricultură. În cazul grâului de exemplu, sunt suprafeţe cu spicele înnegrite.

„Aceste probleme apar în general acolo unde nu s-a făcut tratament. Pe fondul umidităţii excesive, la cereale este pericol de apariţie a bolilor, tăciune şi mălură. Sperăm să nu fie probleme mari, în general marii cultivatori au aplicat tratamentele pentru combatere”, a declarat Haralampie Duţu.

Campania de recoltare a păioaselor a început, însă este îngreunată de umiditatea excesivă. S-a ajuns inclusiv la împotmolirea combinelor în teren, a arătat directorul Direcţiei Agricole Suceava.

Culturile de primăvară nu sunt afectate de umiditatea excesivă, însă la ele problema este că au pornit greu din cauza secetei din perioada de după însămânţare.

Un lucru cert este că pentru toate culturile, atât cele aflate în perioada de recoltare, cât şi cele de primăvară, ideal ar fi ca de acum încolo să fie cald şi să nu mai plouă, măcar timp de zece zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.300 de hectare de terenuri agricole şi păşune, calamitate de ape.
 Vizualizări articol: 1268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 1.300 de hectare de terenuri agricole şi păşune, calamitate de ape0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei