Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 131 (6841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În instanţă

IPJ Suceava, obligat să achite diferenţe salariale către aproape 600 de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava a fost obligat de Tribunalul Suceava să achite o serie de drepturi salariale către membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Biroul Teritorial Suceava. De această decizie urmează să beneficieze aproape 600 de poliţişti suceveni. Potrivit soluţiei judecătoreşti „pârâtul IPJ Suceava este obligat la plata către reclamanţi a diferenţelor salariale de natura sporului de fidelitate, începând cu data de 09.04.2015 şi în continuare, până la emiterea dispoziţiilor de salarizare corespunzătoare. Obligă pârâtul IPJ Suceava la actualizarea acestor diferenţe salariale cu indicele de inflaţie de la data plăţii precum şi la plata dobânzii legale aferente, de la data scadenţei fiecărui venit lunar, începând cu data introducerii acţiunii 10.04.2018 şi până la data plăţii efective”.

Trebuie spus că soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, însă preşedintele SNPPC Suceava, Vasile Anton, spune că poate fi pusă în aplicare. Acesta a explicat şi cum s-a ajuns ca mulţi poliţişti să încaseze salarii mai mici deşi s-au înregistrat majorări salariale.

„Începând cu anul 2010 mai multe sporuri ale poliţiştilor au fost transformate în sume compensatorii tranzitorii odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 330/2009 – legea unică de salarizare. Astfel prin această metodă salariile practic au fost îngheţate sau reduse, în ansamblu sau numai pentru anumite categorii de personal sau sectoare, ceea ce a făcut ca în sistemul public să apară o serie de disfuncţionalităţi, cum ar fi: niveluri diferite de salarizare pentru persoane exercitând aceeaşi funcţie şi aceleaşi atribuţii, în cadrul aceleiaşi instituţii ori în instituţii de acelaşi fel din cadrul unui sector; salarii egale pentru persoane exercitând aceeaşi funcţie şi aceleaşi atribuţii, dar cu vechime în muncă diferită; salarii mai mici pentru persoane angajate pe funcţii necesitând studii superioare decât ale unor persoane angajate pe funcţii necesitând studii medii. Astfel în IPJ Suceava  foarte mulţi angajaţi ce îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii au ajuns să fie salarizaţi în mod diferit”, a arătat Vasile Anton.

În opinia liderului local al SNPPC, dezechilibrele de subfinanţare constantă a sistemului de ordine şi siguranţă publică afectează major calitatea serviciilor pe care le oferă, iar Poliţia Română, un pilon fundamental pentru apărarea societăţii, ar trebui să fie un sector prioritar pentru România.

„În realitate se constată că nu se doreşte prevenirea şi combaterea faptelor grave antisociale la un nivel superior calitativ. În sectorul de ordine şi siguranţă publică s-au produs dezechilibre structurale din perspectiva resurselor umane, migraţia forţei de muncă în străinătate atingând niveluri alarmante. Sunt foarte multe cazuri şi din poliţie care au părăsit sistemul în ultima perioadă. În condiţiile în care salariile poliţiştilor sunt foarte mici, iar al agentului de poliţie debutant este egal cu salariul minim brut pe economie în mod identic ca la orice angajat necalificat, deficitul de personal a devenit cronic, circa peste 25.000 de posturi fiind în prezent neocupate, iar atractivitatea intrării în sistem de personal specializat este foarte redusă”, a conchis Vasile Anton.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IPJ Suceava, obligat să achite diferenţe salariale către aproape 600 de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
IPJ Suceava, obligat să achite diferenţe salariale către aproape 600 de poliţişti2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei