Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 131 (6841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Util

Afecţiuni ortopedice în care este indicat noul tratament de bio-regenerare PRP practicat la Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Terapia cu concentrat trombocitar PRP (Platelet-Rich Plasma) introdusă, din data de 13 iunie a.c.,  de Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în lista serviciilor medicale pe care le oferă la cerere, contra cost, are indicaţii în special în traumatologia sportivă şi în ortopedie, ca procedeu ajutător de regenerare. Şeful secţiei Ortopedie din spital, dr. Răzvan Bandac, a declarat că PRP, care foloseşte sângele pacientului pentru obţinerea concentratului trombocitar, are efect nu numai în regenerarea cartilajului, ci şi a musculaturii şi a tendoanelor şi că poate fi administrat nu doar în ambulatoriu, ca tratament de sine stătător, ci şi în timpul intervenţiilor chirurgicale, ”ca tratament auxiliar de completare, în cazul unor leziuni care necesită un potenţial suplimentar de regenerare”.

Medicul a arătat că PRP este ”o metodă evoluată de tratament bioregenerator, minim invaziv”, care are ca principiu de bază folosirea pentru regenerare şi vindecare a resurselor proprii ale fiecărui organism.

Concentratul trombocitar utilizat în terapie „are rol de coagulare pentru că intervine imediat post-traumatic şi asigură oprirea sângerărilor, iniţiază procesul de coagulare şi intră în procesul de vindecare a plăgilor, reduce la minim timpul de recuperare, reduce durerea, comparativ cu metodele clasice”, a spus dr. Bandac, subliniind că „este un tratament activ, de vindecare”. ”Nu este introdus cu scopul de a îmbunătăţi sechele, ci scopul este de a creşte calitatea vieţii şi de a îmbunătăţi efectiv starea ţesutului din zona respectivă. De asemenea, reduce consumul de medicamente şi scade riscurile unei posibile operaţii”, a arătat medicul-şef al secţiei Ortopedie. Un alt avantaj major este că se reduce foarte mult riscul infecţiei şi de respingere din partea organismului deoarece se foloseşte sângele pacientului, nu o substanţă din afară.

 

Înscrierile la tratament se fac online, telefonic sau direct la Spitalul de Urgenţă Suceava

Afecţiunile ortopedice care pot fi tratate sunt cele ale tuturor articulaţiilor – genunchi, gleznă, şold, umăr, cot, pumn etc., ale musculaturii din jurul acestora şi ale ligamentelor. PRP este folosit cu succes în  bursite, tendinite, artroze, rupturi musculare, tenosinovite, rupturi parţiale de ligamente, leziuni degenerative de menisc, modificări de cartilaj, în special în fazele iniţiale, gonartroza- mai ales în stadiul iniţial, dar se poate folosi cu succes şi în cazul pacienţilor cu vârste foarte avansate care nu solicită sau la care nu se poate face o intervenţie de reconstrucţie, cum e protezarea. Dr. Răzvan Bandac a declarat că procedeul este eficient şi în cazul entorselor rebele de tratament, în terapia coloanei vertebrale (în recuperare), la reconstrucţia ligamentului încrucişat, practicată în Spitalul de Urgenţă Suceava. 

Potrivit medicului, în ortopedie PRP are contraindicaţii în cazul pacienţilor care prezintă modificări de coagulare, boli sangvine serioase şi în cazul anemiilor severe, precum şi la copiii sub 14 ani.

Costul acestui serviciu medical la spitalul sucevean este de 350-400 de euro. Tratamentul se administrează în cabinetul de Ortopedie din ambulatoriul spitalului sau în sala de operaţie a secţiei, în funcţie de caz, cu internare de zi. Înscrierile se fac online, pe site-ul spitalului, telefonic sau direct, la cabinetul de Ortopedie din ambulatoriu. În funcţie de numărul de solicitări, programările la tratament vor fi grupate în câteva zile din lună, cu posibilitate de extindere. În unele cazuri, este necesară repetarea tratamentului, dar nu mai devreme de 12 luni de la precedenta administrare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afecţiuni ortopedice în care este indicat noul tratament de bio-regenerare PRP practicat la Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 2829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afecţiuni ortopedice în care este indicat noul tratament de bio-regenerare PRP practicat la Spitalul de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei