Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 131 (6841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Cadariu: PSD și ALDE caută orice modalitate de „a fura” banii a șapte milioane de români din Pilonul II de pensii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu s-a declarat îngrijorat de intenția Guvernului de a face opțional Pilonul II de pensii, considerând că PSD și ALDE caută orice metodă de „a fura” banii a șapte milioane de români. Daniel Cadariu a precizat că anunțul recent al ministrului Muncii potrivit căruia Guvernul vrea să facă opțional Pilonul II de pensii confirmă temerile liberalilor că actualele partide de guvernământ vor să pună mâna pe banii contribuitorilor. Mai mult, Daniel Cadariu a precizat că faptele arată și o totală inconsecvență la actualii guvernanți. „Una spuneau acum 10-11 ani, când legea dată și votată de Tăriceanu, Vosganian și cei de la PSD stipula obligativitatea Pilonului II de pensii, și alta spun acum, când îl vor opțional”, spune senatorul liberal. El consideră că trecerea Pilonului II de pensii în categoria opțional nu este decât un nou pas făcut de coaliția PSD-ALDE, care va duce la desființarea şi naționalizarea acestuia. „Ei continuă să mintă că Pilonul II de pensii nu se desființează. Toate argumentele de până acum ne duc însă la concluzia certă că acest pilon va fi naționalizat. Primul pas a fost reducerea contribuțiilor la Pilonul II de la 5,1%, la 3,75%. Acum se vorbește de un mecanism opțional care e posibil să fie însoțit şi de suspendarea plăților către Pilonul II pe perioada de exprimare a opțiunii. Apoi, vor stabili o contribuție în sumă fixă la un nivel nesemnificativ plus reducerea drastică a comisioanelor de administrare care să facă nerentabilă această activitate. În final, administratorii privați se vor retrage, iar statul, chipurile, pe post de salvator, va naționaliza contribuțiile românilor din Pilonul II”, a declarat Daniel Cadariu. El a subliniat că Partidul Național Liberal va continua campania „Oprește furtul lor! Sunt banii tăi de pensie", prin care se cere românilor să semneze petiția pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul II, în prima etapă la 6%, cum ar fi trebuit să se aplice de la 1 ianuarie 2018, conform legii în vigoare, iar ulterior să se ajungă la 8%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu: PSD și ALDE caută orice modalitate de „a fura” banii a șapte milioane de români din Pilonul II de pensii.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu: PSD și ALDE caută orice modalitate de „a fura” banii a șapte milioane de români din Pilonul II de pensii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei