Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 103 (6813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Distincţie

Titlul de „Şcoală europeană” şi câte 5.000 de lei pentru trei licee din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei licee din judeţ au obţinut titlul de „Şcoală europeană” în cadrul competiţiei cu acelaşi nume, organizată de 14 ani de către Ministerul Educaţiei, la care participă unităţile de învăţământ care au fost şi sunt implicate în proiecte europene din domeniul educaţiei.

Este vorba despre Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului (pe locul doi la nivel naţional, cu 191 de puncte, la doar un punct distanţă de prima clasată), Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava (locul 7, cu 178 de puncte) şi  Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava (159 de puncte). Unităţile premiate vor primi certificatele de „Şcoală europeană” în cadrul unei festivităţi ce va avea loc în Bucureşti, în luna iunie, câştigătorii urmând să fie recompensaţi cu câte un premiu în valoare de 5.000 de lei, ce va fi utilizat pentru dotări.

În competiţie au participat 112 unităţi de învăţământ preuniversitar, care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, 61 dintre acestea primind titlul de „Şcoală europeană“.

În 2017, zece unităţi din judeţ au obţinut titlul de „Şcoală europeană”, cele mai mari punctaje din competiţie fiind obţinute de Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret.

Totodată, la cele 14 ediţii ale competiţiei (2004-2017) au participat 1.789 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării şi 714 dintre acestea au primit certificatul şi trofeul „Şcoală europeană”.

Aflată la cea de a XV-a ediţie, această iniţiativă a Ministerului Educaţiei se bucură de recunoaştere din partea instituţiilor europene. Odată obţinut, certificatul „Şcoală europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Potrivit ministerului de resort, „competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii”.

Certificarea şcolilor cu titlul „Şcoală europeană” le conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţii, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titlul de „Şcoală europeană” şi câte 5.000 de lei pentru trei licee din judeţ.
 Vizualizări articol: 2771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Titlul de „Şcoală europeană” şi câte 5.000 de lei pentru trei licee din judeţ3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei