Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 103 (6813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Domnul consilier Miron Cătălin continuă să atace în presă în mod abuziv proiectele care se propun la nivelul municipiului

Actualul drept la replică este cu privire la articolul „Consilierii locali liberali contestă la Prefectura Suceava bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi”, publicat în cotidianul local Monitorul de Suceava, din 8 mai 2018.

Având în vedere că în articolul amintit nu este prezentat nici un punct de vedere al reprezentantului administraţiei publice locale, ne simţim datori să aducem următoarele precizări, pentru informarea corectă a cetăţenilor.

Domnul consilier Miron Cătălin continuă să atace în presă în mod abuziv proiectele care se propun la nivelul municipiului, fără să ţină cont de faptul că opoziţia ar trebui să fie una constructivă, centrată spre rezolvarea şi clarificarea oricăror nelămuriri. Considerăm că acesta aduce prejudicii tuturor cetăţenilor rădăuţeni, în calitatea sa de consilier rădăuţean, care ar trebui să vină în sprijinul cetăţenilor şi să caute căi de rezolvare a problemelor pe care le invocă, nu să aducă acuzaţii nefondate. Ne permitem să îi adresăm domnului consilier întrebarea: câte proiecte de hotărâre a depus în mandatul său de consilier local? Preocuparea domnului Miron faţă de nevoile rădăuţenilor ar trebui să se concretizeze în proiecte noi, iniţiative îndreptate spre dezvoltare şi spre binele rădăuţenilor, nu să apară pe prima pagină a ziarelor, prin acuzaţii şi jignirea colegilor din Consiliul Local şi din administraţia publică rădăuţeană.

Mai mult, domnul consilier local Miron Cătălin, persoană cu studii juridice, atrage atenţia asupra legalităţii adoptării unei Hotărâri de Consiliu Local, jignind astfel munca secretarului de municipiu şi a consilierului juridic, fără să treacă prin filtrul propriei raţiuni de persoană cu studii juridice.

Afirmaţia conform căreia „aprobarea proiectului de buget pentru societatea amintită s-a realizat cu încălcarea articolului 45 din Legea 215/2001” este eronată. SC Servicii Comunale SA Rădăuţi şi Primăria Rădăuţi sunt societăţi cu personalitate juridică şi buget propriu. Art. 45 alin. (2) litera a) din Legea 215/2001 prevede că hotărârile privind bugetul local (bugetul unităţii administrativ-teritoriale) se adoptă cu votul majorităţii consilierilor în funcţie. Întrucât nu este vorba de bugetul propriu al UAT Rădăuţi, Hotărârea de Consiliu Local privind bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi a fost adoptată cu votul majorităţii consilierilor prezenţi (9 pentru, din 17 prezenţi).

Menţionez că Hotărârea privind bugetul local al UAT Rădăuţi a fost adoptată în luna martie (HCL 45/2018).

Cel de-al doilea şir de acuzaţii cu privire la nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti este, din nou, nefondat, întrucât această hotărâre privind redevenţa este în recurs la Curtea de Apel Suceava şi respectând procedurile legale nu vom aduce lămuriri până când nu se va da o sentinţă în acest sens. Suntem datori să ne supunem legii şi ne luăm angajamentul, ca şi până acum, să aducem lămuriri în orice chestiune privind activitatea administraţiei publice locale.

Dorim să informăm rădăuţenii că ni se pot adresa pentru orice fel de nelămurire, în baza Legii 544/2001, dialog pe care îl considerăm deschis şi cu domnii consilieri locali aflaţi în opoziţie care aleg să facă sesizări în presă şi la Prefectura Suceava, evitând astfel să ducă o politică a dialogului, transparenţei şi a muncii în echipă, pentru dezvoltarea unui oraş care are nevoie, mai presus de orice, de persoane cu viziune şi orientare spre dezvoltare.

 

Primar al Municipiului Rădăuţi,

Nistor Tatar

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domnul consilier Miron Cătălin continuă să atace în presă în mod abuziv proiectele care se propun la nivelul municipiului.
 Vizualizări articol: 1474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domnul consilier Miron Cătălin continuă să atace în presă în mod abuziv proiectele care se propun la nivelul municipiului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei