Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 103 (6813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Percheziţie şi cadavru ridicat din beci, în cazul presupusei crime de la Marginea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, alături de colegii de la Serviciul Criminalistic, au continuat, ieri, cercetările privind cadavrul găsit în beciul unei gospodării din Marginea. Abia ieri, după obţinerea autorizaţiei de percheziţie domiciliară, anchetatorii au intrat în casa familiei Rotari şi au făcut cercetări amănunţite. Totodată, în prezenţa unui medic legist, s-a procedat la ridicarea cadavrului din beci, în vederea efectuării necropsiei. Beciul se află într-o anexă, lângă casă, fiind făcute cercetări criminalistice şi pe traseul de la casă spre anexa în care se află şi beciul. 

 

Ce se ştie cert în acest caz

Maricel Zlotari, în vârstă de 37 de ani, de care nu se mai ştia nimic de aproximativ opt luni de zile, a fost găsit mort în beciul gospodăriei în care a locuit Stelian Gabriel Rotari, în vârstă de 30 de ani, din Marginea, care se află în arest preventiv din data de 24 aprilie, pentru o faptă de tâlhărie calificată, fără legătură cu dispariţia bărbatului de 37 de ani.

Maricel Zlotari era infirm şi trăia din cerşit, iar toată lumea din Marginea ştia că acesta rămânea peste noapte în casa lui Stelian Gabriel Rotari. Cei doi erau un soi de amici, fiind mari consumatori de alcool. La un moment dat, anul trecut, Maricel Zlotari a dispărut, iar de atunci nu s-a mai ştiut nimic despre el, până la descoperirea macabră de marţi, 8 mai.

 

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor

În aceste condiţii, toate bănuielile se îndreaptă spre Stelian Gabriel Rotari. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care coordonează cercetările, prin procurorul criminalist de caz, manifestă deocamdată prudenţă, având în vedere stadiul anchetei.

„Confirmăm faptul că la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a constituit o cauză penală în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de omor, privind decesul unei persoane de sex masculin pe raza localităţii Marginea.

În prezent se efectuează urmărire penală in rem, cu privire la faptă, pentru a se stabili circumstanţele în care a decedat victima, pentru identificarea eventualului autor al faptei şi pentru stabilirea existenţei răspunderii penale. Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate alte informaţii referitoare la această cauză”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Următorul pas al anchetei va depinde de confirmarea morţii violente şi punerea sub acuzare a suspectului. Cert este că deocamdată Stelian Gabriel Rotari nu are calitatea de suspect sau inculpat în dosar. Cert mai este şi că toate indiciile duc spre acesta.

 

Localnici din Marginea, printre ei şi tatăl suspectului, ştiau sau măcar bănuiau ceva referitor la cadavrul din beci 

În ancheta jurnalistică făcută la Marginea, inclusiv tatăl lui Stelian Gabriel Rotari a declarat că bănuia că este cineva mort în beci, dar i-a fost frică să spună mai multe la poliţie.

„El m-o ameninţat şi pe mine că dacă spun cuiva mă bagă şi pe mine în beci... m-a ameninţat cu moartea, mi-a zis <dacă spui cuiva te bag în beci cu celălalt...> Eu nu l-am văzut pe cel mort dar bănuiam... mă temeam de băiatul meu, m-a bătut de mai multe ori”, a declarat în faţa camerelor de filmat Stelian Rotari, tatăl lui Stelian Gabriel Rotari. 

Întrebarea care apare firesc este cum de nu a sesizat nimeni din timp dispariţia bărbatului găsit mort în beci. Explicaţia ar fi că acesta nu avea pe cineva apropiat din familie, ba mai mult, fiind cerşetor, mai plecase perioade de timp de la Marginea. Aşa stând situaţia, nimeni nu şi-a făcut prea multe grijiri privind dispariţia lui Maricel Zlotari.

 

Tânărul bănuit că a dus cadavrul în beci, arestat pentru tâlhărirea în casă a unui bătrân

Revenind la Stelian Gabriel Rotari, în vârstă de 30 de ani, acesta se află după gratii din data de 24 aprilie 2018, când Judecătoria Rădăuţi a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, pentru tâlhărie calificată. Stelian Gabriel Rotari a fost pus sub acuzare de poliţişti şi de procurori pentru o faptă deosebit de gravă, după ce a intrat în casă peste un bătrân, pe care l-a înţepat cu cuţitul, pentru ca acesta să-i dea banii. Se pare că individul l-ar fi ameninţat pe bătrân că îl va băga şi pe el în beci, dacă nu îi dă banii, iar informaţia a ajuns până la urmă la urechile unui poliţist cu experienţă din Marginea, care nu a trecut nepăsător pe lângă „pontul” care trebuia neapărat verificat.

Cert este că pe 24 aprilie Stelian Gabriel Rotari a fost reţinut de poliţişti şi apoi arestat, fără ca cineva să bănuiască atunci că acesta a stat luni de zile cu un cadavru în beci.

Individul a fost reprezentat în acel dosar de un avocat din oficiu şi a acceptat arestarea preventivă, fără a dori să depună nici măcar contestaţie împotriva măsurii arestării preventive.

Înainte de a fi arestat, acesta a fost întrebat de mai mulţi vecini despre dispariţia amicului său, însă le-ar fi spus oamenilor că Zlotari ar fi plecat să muncească la o fermă de animale, la Voitinel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţie şi cadavru ridicat din beci, în cazul presupusei crime de la Marginea.
 Vizualizări articol: 4147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Percheziţie şi cadavru ridicat din beci, în cazul presupusei crime de la Marginea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei