Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 103 (6813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trafic rutier

Modificările în circulaţia rutieră din municipiul Suceava aduse de sensurile unice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Introducerea sensurilor unice în municipiul Suceava va avea ca rezultat fluidizarea traficului şi creşterea vitezei de circulaţie cu 10 km/oră, de la 14 km/oră, cât este acum, la 24 km/oră, susţine viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi. El a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că în condiţiile traficului din Suceava sensurile unice sunt ”o necesitate”, nicidecum un moft al cuiva din conducerea primăriei, şi că implementarea acestora se face pe baza studiilor efectuate de specialişti.

Direcţia de mers va fi dinspre Staţiunea de Cercetări – Spitalul de Urgenţă - Primărie - Tribunal - Parcul Central - Giratoriu parcare subterană - str. Petru Rareş (Piaţa Mare) - Autogară – Cinema Modern - Catedrală - Nordic - Lidl - OMV.

„Am început să lucrăm pentru implementarea acestor studii de trafic, în şedinţa din luna mai sperăm să obţinem votul consilierilor pentru a-l aproba, dar până atunci facem lucrările necesare şi pregătitoare, care sunt făcute cu costuri minime. Singurele lucrări care vor trebui făcute la infrastructura rutieră sunt două benzi la urcare la breteaua dinspre Grupul Şcolar pe strada Petru Rareş, pe care va trebui să o lărgim de la una la două benzi şi o putem face fără nici o problemă. Pe strada Petru Rareş, în zona Cantinei de ajutor social, trebuie să mărim la trei benzi şi deja se lucrează acolo. Pe Calea Obcinilor va trebui să ieşim cu trei benzi din bdul George Enescu, să continuăm cu acele benzi de la semafor până la ieşirea din municipiul Suceava”, a explicat Harşovschi.

Mijloacele de transport în comun au o bandă specială de la intersecţia străzii Mirăuţi înspre oraş şi vor circula în sens invers, iar autobuzele care pleacă din Autogara Suceava vor face obligatoriu la dreapta, spre Cinema Modern sau spre strada Dragoş Vodă, dacă va fi reabilitată zona. Pentru Burdujeni se coboară pe Serpentine. Viceprimarul a precizat că virajul la dreapta este din intersecţia dintre strada Armenească şi Vasile Alecsandri, nu imediat la ieşirea din autogară.

Harşovschi a afirmat că lucrările de amenajare nu implică foarte multe costuri şi că, şi dacă nu se vor institui sensurile unice, tot va fi câştig pentru că se lărgesc benzile de circulaţie sau se creează noi locuri de parcare. „Sunt decizii luate şi ele vor fi duse la îndeplinire urmând ca după aprobarea consilierilor să introducem aceste sensuri unice. Cu toţii ne putem da cu părerea, pe site-ul primăriei sunt planşele propuse. Se pot uita toţi sucevenii, dar aşa cum s-a discutat şi cu consilierii locali şi cu specialiştii, nu trebuie să modificăm aceste sensuri unice în funcţie de cerinţele unora sau de parti-pris-uri. Ele s-au făcut în baza unor calcule şi a unor studii. Chiar dacă se va merge mai mult, va fi mai rapid şi sucevenii vor fi mai mult stimulaţi să meargă cu mijloacele de transport în comun”, a declarat viceprimarul.

 

Harşovschi, despre opţiunile sucevenilor: 5 km cu maşina, 1,5 km cu autobuzul sau pe jos 3-5 minute

Harşovschi a mai spus că Poliţia Rutieră a propus la sensul giratoriu de la parcarea subterană o a treia bandă la stânga pentru acces pe strada Nicolae Bălcescu, care rămâne cu dublu sens. Traficul principal va fi pe trei benzi pe strada Petru Rareş. Trei benzi vor fi şi pe strada Vasile Alecsandri, iar pe strada Mihai Eminescu două. Sensul giratoriu va fi modificat, dacă aşa vor decide specialiştii, şi de acolo se poate merge pe o bandă pe străzile Nicolae Bălcescu, pe str. Mihai Viteazul sau pe str. Dragoş Vodă.

O altă stradă care va deveni cu sens unic este Mircea Damaschin, din cartierul Burdujeni. Aceasta se reabilitează total, cu 90 de locuri de parcare în spic pe partea dreaptă, de la strada Gheorghe Doja până la intersecţia cu strada Călimani. „Vor fi 90 de locuri de parcare civilizate şi vor dispărea 19 locuri de parcare de pe spaţiul verde. Refacem spaţiul verde, acele locuri sub geamurile oamenilor, pe partea stângă dinspre Gheorghe Doja spre Calea Unirii vor fi anulate. Se va însămânţa terenul şi vom avea spaţiu verde acolo, aşa cum e normal. De la Călimani până pe Calea Unirii rămâne dublu sens”, a declarat viceprimarul.

O altă modificare importantă ar putea fi schimbarea sensului de mers pe strada Alexandru cel Bun, dinspre strada Mitropoliei spre Stadionul Areni. Planşele cu toate schimbările propuse pot fi vizualizate pe site-ul Primăriei Suceava, http://primariasv.ro/portal/suceava/portal.nsf/Index/100?OpenDocument.

Viceprimarul a mai spus că sunt foarte multe modificări care se vor face treptat, cu ajustări în funcţie de solicitări şi necesităţile traficului. În noile condiţii, opţiunile sucevenilor vor fi, conform lui Harşovschi, „să calculeze merg cu maşina 5 km, merg cu autobuzul 1,5 km sau merg pe jos 3-5 minute”. „Câştigul cel mai mare prin instituirea sensurilor unice este în creşterea vitezei de deplasare în orele de vârf şi în stimularea mersului cu mijloacele de transport în comun”, a mai spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modificările în circulaţia rutieră din municipiul Suceava aduse de sensurile unice.
 Vizualizări articol: 7435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Modificările în circulaţia rutieră din municipiul Suceava aduse de sensurile unice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   3 benzi G.enescu->Calea Obcinilor trimis de
(10 mai 2018, 12:08:12
"Pe Calea Obcinilor va trebui să ieşim cu trei benzi din bdul George Enescu, să continuăm cu acele benzi de la semafor până la ieşirea din municipiul Suceava”, a explicat Harşovschi.

Conform planului în detaliu de pe site-ul primăriei, de pe George Enescu spre Calea Obcinilor se iese tot pe 2 benzi la semaforul de la Lidl, banda 1 din cele 3 de pe George Enescu este direcționată doar la dreapta spre Șcheia și în plan nu apare că ar avea ieșire și la semafor spre Calea Obcinilor.

Având în vedere că tot traficul spre Fălticeni se va muta pe George Enescu, nu văd bine gâtuirea celor 3 benzi la doar două la semaforul de la Lidl. Banda 1 ar trebuie să fie cu dublu rol, la dreapta sau înainte spre semafor. Pe cele 2 benzi, la verde, vor ieși tot atâtea mașini ca și până acum spre Calea Obcinilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei