Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 103 (6813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

APIA

Ultimele zile în care se mai pot depune cererile unice pentru subvenţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava va încheia, pe 15 mai, campania de preluare a cererilor unice pentru subvenţiile pe teren agricol şi în sectorul zootehnic. Cultivatorii de teren care nu au depus încă cererile mai au la dispoziţie aşadar câteva zile, nefiind luată în calcul posibilitatea prelungii termenului de 15 mai.

La nivelul centrului local APIA Suceava până pe 8 mai erau depuse peste 7.700 de cereri unice, dintr-un total de 8.800-8.900 de cereri, câte se estimează că ar fi eligibile.

Directorul centrului local Suceava al APIA, Ionel Murariu, a declarat că se procesează undeva la 180 de dosare la zi, condiţii în care procesul de preluare a cererilor este în grafic.

Faţă de alţi ani, înghesuiala de la APIA, centrul local Suceava, nu a mai fost atât de mare şi nu a mai fost nevoie de restabilirea şi menţinerea ordinii cu jandarmii.

Totuşi, a precizat Ionel Murariu, sunt destul de mulţi fermieri care nu au respectat programările pe care le-au primit, cauză din care s-au produs suprapuneri.

„Regula a fost că în fiecare zi i-am rezolvat pe toţi cei care au venit la centru local cu dosarul complet, chiar dacă s-a stat şi ore bune peste program”, a declarat Ionel Murariu.

Ca în fiecare an, cele mai multe dosare sunt pentru subvenţia pe terenul agricol lucrat, însă sunt şi destule dosare mixte, atât pentru subvenţia în sectorul vegetal, cât şi pentru subvenţii pentru animale.

Fiind deja al 12-lea an în care se efectuează această procedură, nu mai apar atât de multe necunoscute. Media de vârstă a fermierilor continuă să fie ridicată, deşi, de la an la an, numărul cererilor scade cu câteva sute, în condiţiile în care apar fermieri mari, care lucrează suprafeţe importante. Există o tendinţă de comasare a terenurilor, însă încă timidă, inclusiv în raport cu alte judeţe din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimele zile în care se mai pot depune cererile unice pentru subvenţii.
 Vizualizări articol: 1216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultimele zile în care se mai pot depune cererile unice pentru subvenţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei