Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 103 (6813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie

Deputatul Ioan Balan: „Ziua de 9 Mai este una istorică pentru România şi pentru Europa”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a vorbit despre însemnătatea zilei de 9 Mai, una cu o conotaţie aparte nu doar pentru Europa, ci şi pentru România.

Practic, această zi coincide cu momentul capitulării Germaniei naziste, în cel de-al Doilea Război Mondial, în 1945. Cinci ani mai târziu, pe 9 Mai 1950, Robert Schuman făcea o declaraţie publică ce dădea startul celui mai îndrăzneţ proiect de unificare din istoria mondială, care astăzi grupează 28 de state în aceeaşi familie – Uniunea Europeană.

„Pentru români şi România, ziua de 9 mai are şi o a treia semnificaţie istorică, pe care nu trebuie să o uităm. La data de 9 mai 1877, ţara noastră şi-a îndeplinit cel mai de preţ obiectiv, câştigarea independenţei de stat. Fără o independenţă reală a ţării noastre, nu ne-am putut bucura pe deplin nici de Unirea Principatelor Române, la 1859, sub Alexandrul Ioan Cuza, nici de ideea strălucită a Brătienilor de a aduce la conducerea ţării pe principele Carol I de Hohenzollern Sigmaringen şi nici de înscrierea, pentru prima dată, a denumirii de România, în Constituţia de la 1866”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal face un apel către toţi parlamentarii pentru a da dovadă de responsabilitate şi angajament total la valorile europene, mai ales că vor urma evenimente extrem de importante pentru România în cadrul Uniunii Europene.

„În scurt timp România va juca un rol deosebit de important la nivelul Uniunii Europene, prin preluarea, de la 1 ianuarie 2019, a preşedinţiei Consiliului UE. Tot anul viitor, la Sibiu, va avea loc unul dintre cele mai importante summituri ale Uniunii Europene, în contextul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea. Vreau să cred că şi cei care deţin astăzi puterea, adică PSD şi ALDE, se vor trezi în ceasul al XII-lea şi se vor ridica la înălţimea aşteptărilor românilor care i-au votat. Trebuie să fim conştienţi că România s-a impus în regiune ca un factor de stabilitate şi un reper pentru naţiunile balcanice şi pentru cele de la Marea Neagră care vor să intre în mare familie europeană. Vreau să cred că ne vom ridica la înălţimea tuturor aşteptărilor, în special ale partenerilor europeni şi euro-atlantici”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan: „Ziua de 9 Mai este una istorică pentru România şi pentru Europa”.
 Vizualizări articol: 1766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan: „Ziua de 9 Mai este una istorică pentru România şi pentru Europa”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei